Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα στους δικαιούχους από τις αναστολές Δεκεμβρίου

0
107

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πριν από τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο το επίδομα των 534 ευρώ. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του μήνα οι μισθωτοί που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο αναμένεται να λάβουν και το δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος.

Για κάθε ημέρα που βρισκόταν σε αναστολή εργασίας ο εργαζόμενος δικαιούται 17,8 ευρώ. Η διαφορά με τον Νοέμβριο είναι πως τον Ιανουάριο οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ θα γίνουν μαζί για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων.  Σημειώνεται ότι την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ήταν η τελευταία προθεσμία για να υποβληθούν οι δηλώσεις αναστολών εργασίας του μηνός Δεκεμβρίου.

Δώρο Χριστουγέννων

Εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, οι μισθωτοί που έχουν χρόνο αναστολής τον Δεκέμβριο θα λάβουν και ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων έως 31/1 από το κράτος. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

Για παράδειγμα :

Εργαζόμενος με τον κατώτατο μισθό (καθαρές αποδοχές 550 ευρώ), σε αναστολή Μάιο, Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Έλαβε 297 ευρώ από τον εργοδότη και 248 ευρώ από το κράτος στις 21 Δεκεμβρίου. Τον Ιανουάριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος. Σύνολο Δώρου 618 ευρώ.

Εργαζόμενος με καθαρό μισθό 800 ευρώ, σε αναστολή τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, έλαβε στις 21 Δεκεμβρίου 646 ευρώ από τον εργοδότη και 105 ευρώ από το κράτος. Τον Ιανουάριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος. Σύνολο Δώρου 824 ευρώ.

Εργαζόμενος με καθαρό μισθό 900 ευρώ, σε αναστολή Μάιο, Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έλαβε στις 21 Δεκεμβρίου 485 ευρώ από τον εργοδότη και 248 ευρώ από το κράτος. Τον Ιανουάριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος. Σύνολο Δώρου 806 ευρώ.

ethnos

Πηγή: madata.gr