ΠΟΥ για εμβόλιο AstraZeneca: Nα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

0
46

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca 

Η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.

Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Όταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Νωρίτερα, η Γερμανία η οποία έχει ηγηθεί της εκστρατείας «παγώματος» των εμβολιασμών με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας, διευκρίνιζε ότι θα περιμένει την αυριανή απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και όχι του ΠΟΥ. 

 Την απόφαση του ΕΜΑ θα θεωρήσει δεσμευτική όπως τόνισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

«Σαφώς εξαρτάται από την απόφαση του ΕΜΑ. Σαφώς, η απόφαση του ΕΜΑ είναι δεσμευτική. Σαφώς, θα ακολουθήσουμε την απόφαση του ΕΜΑ, διότι θα αποφασίσει και κατά πόσο τα νέα στοιχεία που υπάρχουν από την Γερμανία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες -να υπενθυμίσω ότι εν τω μεταξύ υπάρχει και όγδοο περιστατικό θρόμβωσης στον εγκέφαλο- θα επηρεάσουν την αδειοδότηση του εμβολίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάνο Κάουτς.

«Υπό αυτή την έννοια θα το περιμένουμε και θα αποφασίσουμε περαιτέρω», προσέθεσε και επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών και του Ινστιτούτου “Πάουλ Έρλιχ”.

newsit

Πηγή: madata.gr