ΠΟΥ: Πότε πρέπει να φοράτε μάσκα όταν βρίσκεστε στο σπίτι

0
55

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανανέωσε τις οδηγίες του για την ορθή χρήση της μάσκας από το κοινό και μεταξύ άλλων αναφέρεται στις περιπτώσεις που η χρήση μάσκας επιβάλλεται κατά την παραμονή στο σπίτι.

Οι νέες οδηγίες παρέχουν συμβουλές για τη χρήση της μάσκας στις κοινότητας, κατά την ιατρική περίθαλψη και σε εγκαταστάσεις ιατρικής φροντίδας σε περιοχές που έχουν ανακοινωθεί θετικά περιστατικά COVID-19. Η χρήση της συστήνεται για τους πολίτες και για τους υγειονομικούς για την πρόληψη και τον έλεγχο μετάδοσης τους ιού. Η ανανεωμένες οδηγίες περιλαμβάνουν ένα τμήμα συμβουλών στους ανθρώπους που λαμβάνουν τις αποφάσεις σχετικά με την χρήση μάσκας από τους πολίτες στις κοινωνίες.

Οι βασικές οδηγίες

Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ένα από τα πολλά μέτρα που βοηθάνε στη μείωση της διασποράς της COVID-19. Η υγιεινή των χεριών πριν και μετά τη χρήση μάσκας, καθώς και η σωστή εφαρμογή της, η αποθήκευση και το πλύσιμο είναι απαραίτητα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου. 

Ο ΠΟΥ έχει ανανεώσει τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας με νέα επιστημονικά δεδομένα και πρακτικές συμβουλές στους πολιτικούς ηγέτες. Οι κυριότερες αλλαγές, ειδικά σε περιοχές της κοινωνία όπου η διασπορά είναι μεγαλύτερη, αφορούν την ευρύτερη χρήση μάσκας σε εγκαταστάσεις υγείας και τη μη χρήση ιατρικής μάσκας για το γενικό κοινό.

Σε περιοχές που είναι γνωστό ή πιθανολογείται ότι υπάρχει διασπορά του ιού, ο ΠΟΥ συμβουλεύει τον κόσμο να φοράει μάσκα σε εξωτερικούς χώρους ή εσωτερικούς, όπου, η φυσική απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου δε μπορεί να διατηρηθεί. 

Όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους με άλλους, πρέπει να φοράτε μάσκα εκτός εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός του χώρου. Στο σπίτι πρέπει να φοράτε μάσκα όταν λαμβάνετε επισκέψεις, αν δε υπάρχει δυνατότητα διατηρησης αποστάσεων ή εξασφάλισης επαρκούς αερισμού.

Υπάρχει επίσης σύσταση για μη χρήση μάσκας κατά τη φυσική δραστηριότητα και η μη χρήση μάσκας με βαλβίδες. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο ΠΟΥ ανανεώνει τις οδηγίες του.

Πηγή: madata.gr