Πούτιν: Οι κυρώσεις της Δύσης παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

0
128

Οι δυτικές κυρώσεις «παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου» υποστήριξε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι επιβάλλει «παράνομους» περιορισμούς στις ρωσικές εταιρείες. «Αυτά τα μέτρα (σ.σ κυρώσεις) έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές του ΠΟΕ, στις οποίες οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι επαναλαμβάνουν συνεχώς την προσήλωσή τους», είπε.

Η Δύση έχει επιβάλλει σκληρές κυρώσεις σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και ολιγάρχες ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Σχεδιάστηκαν για να ασκήσουν πίεση στον κ. Πούτιν να αποσύρει τις δυνάμεις του από την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι ο Καναδάς επέβαλε την Τρίτη κυρώσεις στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της «παράνομης και αδικαιολόγητης εισβολής του ρωσικού καθεστώτος στην Ουκρανία

Οι νέες κυρώσεις της Οτάβας αφορούν 14 «στενούς συνεργάτες», μεταξύ αυτών τις δύο κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν, τη σύζυγο και την κόρη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, όπως και Ρώσους ολιγάρχες και μέλη των οικογενειών τους.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: madata.gr