Πραγματογνωμοσύνη ηχητικού Σ. Μιωνή: Αυθεντικό και χωρίς ίχνος συρραφής

0
86

Αυθεντικό και χωρίς ίχνος συρραφής είναι το ηχητικό ντοκουμέντο κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Σάμπυ Μιωνής και στο οποίο Νίκος Παππάς ακούγεται να λέει πως ο Παπαγγελόπουλος είχε ατζέντα διαφορετική από του «μαγαζιού» και πως κάποιοι βγάζουν «πολλά λεφτά».

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η πραγματογνωμοσύνη που παρήγγειλε ο ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας σε ιδιωτικό γραφείο ψηφιακών αναλύσεων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα που έφθασε στα χέρια της Προανακριτικής Επιτροπής «ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση των εργαστηριακών ευρημάτων και συγκριτικών αποτελεσμάτων, που εκτενώς αναφέρονται στα σχετικά κεφάλαια της παρούσης, καταλήγουμε στα τελικά συμπεράσματα, που διατυπώνονται ως ακολούθως:

Το υπό εξέταση ηχητικό αρχείο, το οποίο επικυρώνεται από τον Εντολέα Δικηγόρο ως ακριβές αντίγραφο εκ του Ενιαίου Σειριακού Διαύλου (universal serial bus), που κατατέθηκε στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής την 22.06.2020, με διάρκεια 47m40s, παράχθηκε διαμέσου συσκευής καταγραφής ηχητικού σήματος και δεν φέρει κανένα ίχνος συρραφής αποτελώντας ενιαία ηχητική καταγραφή».

Το γραφείο αναζήτησε τα σημεία που δεν είχαν καθαρό ήχος και στην απομαγνητοφώνηση εμφανίζονταν ως ακατάληπτα. Ειδικότερα, σημειώνεται πως «η φράση της σελίδας 13 του κειμένου απομαγνητοφώνησης, – \ οποία δηλώνεται ως ακατάληπτη, διαπιστώθηκε, ύστερα από την αποθορυβοποίηση και ενίσχυση του ηχητικού αρχείου, πως πρόκειται για την “…οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτο”»..

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Ν. Παππάς: Απλά μην ανοίγεις τώρα… ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει…
Σ. Μιωνής: Τι; Πώς τον διαβάζεις;
Ν. Παππάς: Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου … Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι. Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!
Σ. Μιωνής: Βγάζουν λεφτά;
Ν. Παππάς: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!
Σ. Μιωνής: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.
Ν. Παππάς: Μπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το conflict είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι… Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;
Σ. Μιωνής: Ναι, ναι, καταλαβαίνω… Real Politic λέγεται αυτό.
Ν. Παππάς: Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!.

Πηγή: madata.gr