Πρίγκιπας Χάρι: Ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του για το Αφγανιστάν

0
26

Ο πρίγκιπας Χάρι σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις περιγραφές στο βιβλίο με τίτλο «Spare» για τη θητεία του στο Αφγανιστάν. Ο 38χρονος δούκας του Σάσεξ δηλώνει ενοχλημένος και στενοχωρημένος, από όσους ισχυρίζονται ότι καυχήθηκε πως σκότωσε 25 ανθρώπους. 

Στο βιβλίο του με τίτλο «Spare», ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται περιστατικά από τις δύο αποστολές του στο Αφγανιστάν -αρχικά το 2007-8 για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια, ως πιλότος ελικοπτέρου Apache, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013- και για τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε. Ο δούκας του Σάσεξ παραιτήθηκε από τον στρατό το 2015.

Βρετανικές εφημερίδες, στις οποίες ασκεί έντονη κριτική μέσα από το βιβλίο του, και κάποιοι ανώτεροι πρώην αξιωματικοί του βρετανικού στρατού έχουν κατακρίνει την απόφασή του να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε, λέγοντας ότι αυτό κινδυνεύει να θέσει τον ίδιο και άλλα πρόσωπα στο στόχαστρο αντιποίνων.

Ο πρίγκιπας Χάρι πίστευε για χρόνια ότι η Νταϊάνα ήταν ζωντανή και θα γύριζε πίσω

Μιλώντας στην εκπομπή του Stephen Colbert «The Late Show», ο πρίγκιπας Χάρι εξήγησε ότι αυτό το έκανε μόνο και μόνο με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των αυτοκτονιών από βετεράνους του στρατού. «Αναμφίβολα το πιο επικίνδυνο ψέμα που έχουν πει είναι ότι καυχήθηκα για τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσα στο Αφγανιστάν», είπε ο Χάρι λέγοντας ότι ο Τύπος διαστρέβλωσε τα λόγια του.

«Επέλεξα να το μοιραστώ γιατί έχοντας περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες συνεργαζόμενος με βετεράνους σε όλο τον κόσμο, θεωρώ ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι να είσαι ειλικρινής και να μπορείς να δώσεις χώρο στους άλλους να μοιράζονται χωρίς ντροπή τις εμπειρίες τους», σχολίασε ο πρίγκιπας Χάρι.

Χθες, Τρίτη (10.01.2023), ο εκδότης είπε ότι το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι έχει γίνει το πιο ευπώλητο μη λογοτεχνικό βιβλίο στην Βρετανία μέχρι σήμερα και οι λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή και τις σχέσεις του με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας καθώς και οι κατηγορίες για το πως αυτά συνεργάστηκαν με έναν εχθρικό Τύπο κυριάρχησαν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επί ημέρες.

«Δεν πρόκειται να πω ψέματα, οι τελευταίες ημέρες ήταν επώδυνες και αποτέλεσαν πρόκληση», κατέληξε ο πρίγκιπας Χάρι.

πηγή: newsit.gr

Πηγή: madata.gr