Πρίγκιπας Φίλιππος: Ποιους συμπεριέλαβε στη διαθήκη του – Τι θα πάρει ο Χάρι

0
108

Ένα τελευταίο “ευχαριστώ” είπε ο πρίγκιπας Φίλιππος, που πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών, σε τρεις άνδρες-κλειδί στη ζωή του, συμπεριλαμβάνοντάς τους στη διαθήκη του και κληροδοτώντας τους χρήματα, σύμφωνα με βασιλική πηγή.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου άφησε περιουσία που εκτιμάται στις 30 εκατ. λίρες. Η πλειονότητα της περιουσίας του θα περάσει στη βασίλισσα, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος αντέμειψε τους πιο κοντινούς συνεργάτες του. “Αντίθετα με άλλους γαλαζοαίματους, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα είναι γενναιόδωρος με τρεις άνδρες που είχαν αναλάβει τη φροντίδα του, είπε πηγή στο Fabulous. “Αυτοί οι τρεις είναι ο ιδιαίτερος γραμματέας του, ο ταξίαρχος Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ, ο βοηθός του Ουίλιαμ Χέντερσον και ο υπηρέτης του Στίβεν Νιντοζάντλο.

Οι τρεις άνδρες στήριζαν τον Δούκα τα τελευταία χρόνια της ζωής του με τον Μπέικγουελ συχνά να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Φίλιππου όταν εκείνος αδυνατούσε να παρευρίσκεται σε κάποια εκδήλωση.

Οι Χέντερσον και Νιντοζάντλο ήταν εναλλάξ κοντά του στη διάρκεια της διαμονής του στο Σάντρινγκχαμ, ενώ ο Χέντερσον ήταν μαζί του τις δύο τελευταίες ημέρες του στο Ουίνδσορ.

Η βασιλική πηγή υποστήριξε ότι τα εγγόνια του Φίλιππου, περιλαμβανομένου και του Χάρι, θα έχουν ένα κέρδος από την περιουσία του, “Ο Φίλιππος δεν ήταν ο τύπος του ανθρώπου που θα τιμωρούσε τον εγγονό του Χάρι για κακή συμπεριφορά. Ήταν ένας άνδρας πολύ δίκαιος, γενναιόδωρος και αξιαγάπητος. Ποτέ δεν κρατούσε κακία. Ο Φίλιππος είχε αρκετό χρόνο για να ξεδιαλύνει όλες τις νομικές υποθέσεις ώστε να μην υπάρχει φόρος κληρονομιάς” πρόσθεσε η ίδια πηγή, που σημείωσε ότι τα παιδιά του -ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και ο πρίγκιπας Άντριου- θα μπορέσουν να πάρουν ό,τι θέλουν από τη συλλογή των 13.000 βιβλίων από τη βιβλιοθήκη των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Την πλειονότητα των βιβλίων την είχε μεταφέρει στο Σάντρινγκχαμ όπου περνούσε χρόνο μετά την απόσυρσή του από τη δημόσια ζωή, αλλά όλα επιστράφηκαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

 Επίσης, όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο, φέρεται να υπέγραφε φωτογραφίες και να τις έβαλε σε κορνίζες σαν δώρο σε όσους τον φρόντιζαν.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε στο Fabulous Digital: “Αυτό είναι προσωπικό ζήτημα της οικογένειας και τέτοιοι διακανονισμοί είναι ιδιωτικοί”.

Πριν από τον θάνατό του ο Δούκας του Εδιμβούργου λάμβανε ετήσιο μισθό από τα ταμεία της μοναρχίας 359.000 λίρες αλλά επειδή δεν ήταν αρκετά, η βασίλισσα έδινε επιπρόσθετα χρήματα. Σε πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν συνιδιοκτήτρια και η βασίλισσα η οποία τώρα θα αποκτήσει την απόλυτη κυριότητα. Υπάρχουν αναφορές ότι ο Δούκας είχε επενδύσει σε μετοχές και ακριβά Έργα Τέχνης.

Πηγή: madata.gr