Προανακριτική: Παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο προτείνει η πλειοψηφία

0
34

Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Νίκου Παππά. Ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Realfm 97,8, Γιώργος Λυκουρέντζος, ανέφερε ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας προτείνει την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Είναι το ένα από τα δύο αδικήματα, που είχε περιληφθεί στην αρχική πρόταση, το δεύτερο ήταν η δωροληψία πολιτικού προσώπου. Η ΝΔ μιλά για απλές ενδείξεις και όχι επαρκείς για το δεύτερο αδίκημα και γι’ αυτό δεν προτείνεται η άσκηση δίωξης για το αδίκημα της δωροληψίας. Ωστόσο, είναι ένα ογκωδέστατο πόρισμα με πάρα πολλά στοιχεία και χαρακτηρισμούς κατά του κ. Παππά.

Η παράβαση καθήκοντος είναι ένα αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, έχει ποινή φυλάκισης αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο στο Ειδικό Δικαστήριο, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με το κακούργημα που είναι η δωροληψία πρόσθεσε.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο κ. Παππάς παρά το ότι όφειλε να διαφυλάξει το κύρος του διαγωνισμού, ο ίδιος με ενέργειές του έστησε τον διαγωνισμό με παρένθετο τον κ. Καλογρίτσα με στόχο να είναι ο ίδιος αφανής ιδιοκτήτης του καναλιού με χρήματα της εταιρείας CCC και άλλα χρήματα άγνωστης προέλευσης. Παράλληλα, υποστηρίζει η ΝΔ ότι ο κ. Παππάς ως αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα ΜΜΕ και αρμόδιος για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντά του με σκοπό να προσπορίζει στον εαυτό του και σε άλλους παράνομο όφελος. Συγκεκριμένα ζήτησε από τον κ. Καλογρίτσα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ως “μπροστινός”, προκειμένου να λάβει άδεια, που θα ελεγχόταν από τον ίδιο και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπηρετούσε την πολιτική για την προβολή των δικών τους πολιτικών θέσεων και την αποδόμηση των θέσεων των πολιτικών του αντιπάλων” πρόσθεσε.

Υπάρχει ειδικό κεφάλαιο, στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Παππάς ήταν ο εντολέας των επιθέσεων, που δέχθηκε η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με εκτελεστικό βραχίονα τον κ. Βαξεβάνη. Έτσι ακριβώς αναφέρει το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το πόρισμα της ΝΔ. Μέσα σε όλα τα άλλα, στις πράξεις και παραλείψεις, υπάρχει και η συνέντευξη του Ευάγγελου Μαρινάκη στον Realfm, στην οποία η ΝΔ υποστηρίζει ότι επιβεβαιώνει την παράβαση καθήκοντος του κ. Παππά, καθώς ο κ. Μαρινάκης είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Παππάς του έστειλε τον κ. Καλογρίτσα όταν δεν είχε χρήματα να δώσει για την καταβολή της πρώτης δόσης” είπε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του σταθμού.

Πηγή: madata.gr