Πρόεδρος ένωσης αξιωματικών Π. Σ: Δύσκολες οι συνθήκες στις έρευνες στα Τέμπη – Σκληρές εικόνες

0
16

Ο Κωνσταντίνος Τσίγκας, πρόεδρος της ένωσης αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος αρχικά θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του σώματος στις οικογένειες των θανόντων, αλλά και καλό κουράγιο στις οικογένειες των τραυματιών.

«Οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες και η εικόνα ήταν πάρα πολύ σκληρή, γιατί υπήρχε πυρκαγιά στο βαγόνι με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν δύο παράλληλες ενέργειες. Και κατάσβεση της πυρκαγιάς και παράλληλοι να προσφέρουμε υπηρεσίες απεγκλωβισμού.»

Για τις εξελίξεις των ερευνών κατά την διάρκεια της πρώτης βραδιάς ο κ. Τσίγκας περιέγραψε: «Απεγκλωβίστηκαν όλοι όσοι ήταν μέσα στο τρένο, πάνω από 200 άτομα που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη και την Λάρισα».

Στην συνέχεια με συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με την ελληνική Αστυνομία έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταγραφούν όλοι όσοι ήταν επιβάτες και να οδηγηθούν οι έρευνες στο επόμενο επίπεδο, αυτό της ταυτοποίησης των σορών.

Σε ερώτηση πότε εκτιμά ο κ. Τσίγκας πότε θα απομακρυνθούν τα κομμάτια του τρένου για να διευκολυνθούν οι έρευνες απάντησε ότι η αυτή την στιγμή έχει μπει μία άνω τελεία στην επιχείρηση για λόγους ασφαλείας , ώστε να μην προκύψει κάποια αποκόλληση και τραυματιστούν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στις έρευνες.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ένωσης αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος τόνισε ότι η εικόνες που αντίκρισαν ήταν πολύ σκληρές.

Ο Κωνσταντίνος Τσίγκας, πρόεδρος της ένωσης αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος αρχικά θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του σώματος στις οικογένειες των θανόντων, αλλά και καλό κουράγιο στις οικογένειες των τραυματιών. «Οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες και η εικόνα ήταν πάρα πολύ σκληρή, γιατί υπήρχε πυρκαγιά στο βαγόνι με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν δύο παράλληλες ενέργειες. Και κατάσβεση της πυρκαγιάς και παράλληλοι να προσφέρουμε υπηρεσίες απεγκλωβισμού.» Για τις εξελίξεις των ερευνών κατά την διάρκεια της πρώτης βραδιάς ο κ. Τσίγκας περιέγραψε: «Απεγκλωβίστηκαν όλοι όσοι ήταν μέσα στο τρένο, πάνω από 200 άτομα που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη και την Λάρισα». Στην συνέχεια με συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με την ελληνική Αστυνομία έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταγραφούν όλοι όσοι ήταν επιβάτες και να οδηγηθούν οι έρευνες στο επόμενο επίπεδο, αυτό της ταυτοποίησης των σορών. Σε ερώτηση πότε εκτιμά ο κ. Τσίγκας πότε θα απομακρυνθούν τα κομμάτια του τρένου για να διευκολυνθούν οι έρευνες απάντησε ότι η αυτή την στιγμή έχει μπει μία άνω τελεία στην επιχείρηση για λόγους ασφαλείας , ώστε να μην προκύψει κάποια αποκόλληση και τραυματιστούν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στις έρευνες. Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ένωσης αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος τόνισε ότι η εικόνες που αντίκρισαν ήταν πολύ σκληρές.

Πηγή: madata.gr