Πρόεδρος τουριστικών επιχειρήσεων: Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες για φέτος

0
58

Μπορεί τα διεθνή ΜΜΕ να θέτουν την Ελλάδα ως τον πρώτο τουριστικό προορισμό, αλλά οι επαγγελματίες του χώρου, όχι μόνο δεν συμμερίζονται τα ενθουσιώδη σχόλια, αλλα αντιθέτως, εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για τα φετινά αποτελέσματα της τουριστικής περιόδου -όταν αρχίσει και για όσο διαρκέσει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στο Open TV ήταν απολύτως σαφής, λέγοντας ότι «εδώ και αρκετό διάστημα έχουμε εκφράσει την απαισιοδοξία μας για μία πανευρωπαϊκή κίνηση προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης του τουρισμού. Είχαμε πει ότι αυτή είναι η μοναδική διέξοδος για φέτος. Εάν υπάρξει μία ευρωπαϊκή απόφαση για τις αερομεταφορές νομίζω ότι είναι μονόδρομος οι διακρατικές συμφωνίες με άλλα κράτη για να δούμε έστω και μια μικρή τουριστική κίνηση».

«Η επιτυχής διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού είναι σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον. Το brand της Ελλάδας έχει ισχυροποιηθεί και αυτό έρχεται μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση. Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες για φέτος. Ωστόσο το brand θα το χρησιμοποιήσουμε από το 2021 και μετά όταν και θα αρχίσει η μαζική προσπάθεια ανάκτησης για όσα χαθούν φέτος» συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος.

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδιαφέρον για τη χώρα μας από tour operators εξήγησε ότι «είναι ένα μεγάλο κομμάτι της αλυσίδας και θέλουν την επανεκκίνηση της δραστηριότητας γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Η χώρα μας είναι μία εξ αυτών που αναζητούν. Όμως τα πάντα ξεκινούν από τις αερομεταφορές».

www.topontiki.gr

Πηγή: madata.gr