Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των λαϊκών αγορών

0
23

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έρθει προς διαβούλευση στη Βουλή, προειδοποιούν οι εκπρόσωποι ομοσπονδιών και σωματείων των λαϊκών αγορών, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και την αντιπεριφερειάρχη μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

«Η συνάντηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς εξηγήσαμε στον περιφερειάρχη τις διατάξεις με τις οποίες διαφωνούμε και εξέφρασε την επιθυμία να μην αλλάξει η φιλοσοφία των αγορών» τόνισε στο GRTimes, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελος Δερετζής.

«Εμείς καταθέσαμε εγγράφως τις διαφωνίες μας και ο κ. Τζιτζικώστας εξήγησε ότι δική του επιθυμία είναι να παραμείνει το λαϊκό πρόσημο των αγορών στις οποίες ο κόσμος μπορεί να βρει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα. Επίσης μας τόνισε ότι θα φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην οποία είναι πρόεδρος» υπογράμμισε από την πλευρά του, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Βασίλης Μακρίδης.

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και σωματείων δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους (μετά την απεργία τις 7ης Απριλίου) τις επόμενες ημέρες σε περίπτωση που έρθει τελικά το νομοσχέδιο στη Βουλή προς διαβούλευση. «Όταν αυτό συμβεί, να είστε σίγουροι ότι εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει για να διαμαρτυρηθούμε, καθώς με μαθηματική ακρίβεια αυτό το σχέδιο νόμου, οδηγεί στην αποψίλωση των λαϊκών αγορών, τη σταδιακή απαξίωση τους και τελικά στον αφανισμό τους» τονίζει ο κ. Δερετζής.

«Οι λαϊκές αγορές, πρέπει να είναι στο σύνολό τους στην εποπτεία των περιφερειών της χώρας, προκειμένου μεταξύ άλλων να μπορούν να καθορίζουν αυτές το ημερήσιο τέλος, προκειμένου να μην υπάρχουν ανισότητες» υπογράμμισε ο  περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μετά το τέλος της συνάντησης.

πηγή: grtimes.gr

Πηγή: madata.gr