Πρώην διευθυντής του CDC επιμένει: Από εκεί προήλθε ο κορονοϊός

0
28

Ο κορονοϊός δεν δημιουργήθηκε φυσικά αλλά δραπέτευσε από εργαστήριο της Γουχάν στην Κίνα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο CNN.
Ο Ρέντφιλντ τόνισε στο CNN πως ο κορονοϊός που ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 2,7 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δεν προέρχεται από τη φύση αλλά από ένα εργαστήριο.

«Είμαι της άποψης κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πιο πιθανή αιτιολογία του κορονοϊού στην Ουχάν προήλθε και ξέφυγε από ένα εργαστήριο», δήλωσε ο Ρέντφιλντ, που ήταν επικεφαλής του CDC κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
«Άλλοι δεν το πιστεύουν αυτό. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις».

 
Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν πως ο κορονοϊός ξεκίνησε από την μετάδοσή του από τα ζώα, πιθανόν νυχτερίδες, στον άνθρωπο ο ίδιος επιμένει και λέι πως δεν είναι ασυνήθιστο τα αναπνευστικά παθογόνα που τελούν υπό επεξεργασία σε εργαστήριο να μολύνουν τον υπάλληλο.Αυτό δεν υπονοεί καμία εσκεμμένη κατάσταση».

«Αυτή είναι η γνώμη μου είμαι ιολόγος. Όλη μου τη ζωή ασχολούμαι με την ιολογία. Δεν πιστεύω ότι αυτό κατά κάποιο τρόπο πέρασε από μια νυχτερίδα σε έναν άνθρωπο και από εκείνη τη στιγμή, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο μολυσματικούς ιούς που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα στην ανθρωπότητα, αναφορικά με τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως ο κορονοϊός δεν εμφανίστηκε στη Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά το σφάλμα στο εργαστήριο έγινε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019.

e-radio

Πηγή: madata.gr