Προς καλοκαίρι οδεύει η καταβολή του δώρου για το Πάσχα

0
121

Αναφορά στην καταβολή του δώρου για το Πάσχα προς τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα έκανε σήμερα (Πέμπτη) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμα του προς τους πολίτες, στο πλαίσιο της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19).

Η αναφορά αυτή έγινε τη στιγμή που αρκετές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, ενώ πολλές άλλες έχουν δει μεγάλη πτώση στον τζίρο τους.

O πρωθυπουργός δήλωσε πως το δώρο του Πάσχα «θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται», ωστόσο δεν διευκρίνισε το πότε θα καταβληθεί. «Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία», αρκέστηκε να αναφέρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με σχετική ρύθμιση που θα προωθήσει η κυβέρνηση, θα δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να καταβάλουν το δώρο του Πάσχα μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι σχετικές ανακοινώσεις από τα υπουργεία αναμένονται ακόμα και αύριο, Παρασκευή.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι -όπως τόνισε- «δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς».

Πηγή: madata.gr