Προσοχή: Αυτοί είναι οι κυβερνο-κίνδυνοι για τη δουλειά από το σπίτι

0
125

Η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι κυβερνοαπειλές αυξάνονται, στην περίπτωση της τηλεργασίας, η οποία διαρκώς αυξάνεται λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Η μεταφορά της εργασίας εκτός γραφείου ενδέχεται να προκαλέσει ορισμένους κινδύνους. Με την μετάβαση σε μια τέτοια μορφή εργασίας θα αυξηθεί ο αριθμός των απομακρυσμένων μονάδων από το γραφείο. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν συσκευές που δεν έχουν συνήθη πρόσβαση στην τεχνολογία του χώρου εργασίας τους, και αυτό θα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, τουλάχιστον για τους οργανισμούς, οι οποίοι κατά το παρελθόν ή γενικά δεν είχαν οργανώσει την εξ αποστάσεως εργασία ή στην πράξη δεν την είχαν χρησιμοποιήσει», λέει ο ειδικός της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab Ντενίς Λεγκέζο.

Σύμφωνα με τον Ντενίς Λεγκέζο, οι κυβερνοαπειλές θα αυξηθούν εξαιτίας του ότι με την τεχνική υποδομή του οργανισμού θα συνδεθούν σημαντικά περισσότερες δυνητικά μολυσμένες από ιούς συσκευές και θα αυξηθεί ο όγκος της ροής δεδομένων τα οποία πρέπει να αναλύονται.

topontiki

Πηγή: madata.gr