Προσοχή: Η Google αφαίρεσε 600 εφαρμογές από το Play Store λόγω …

0
129

Το εργαλείο Play Protect μπορεί να δουλεύει εντατικά τα τελευταία δύο χρόνια για τον εντοπισμό κακόβουλων εφαρμογών στο κατάστημα Google Play, αλλά η Google δεν τιμωρεί μόνο όσες είναι ξεκάθαρα απειλητικές για τον χρήστη.

Η εταιρεία αναφέρει ότι παραβίασαν την πολιτική της εταιρείας σχετικά με τη διανομή διαφημίσεων και θεωρεί ότι ο τρόπος λειτουργίας τους συνιστά διαφημιστική απάτη, ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα σύμφωνα με τα λεγόμενα της.

Όπως δήλωσε ο Per Bjorke, Senior Product Manager του τμήματος Ad Traffic Quality,

Στη Google απασχολούνται ειδικές ομάδες για τον εντοπισμό και το μπλοκάρισμα των developers που εκμεταλλεύονται το mobile οικοσύστημα μας με κακόβουλους σκοπούς. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών μας, αναλαμβάνουμε δράση εναντίον αυτών που δημιουργούν φαινομενικά “αθώες” εφαρμογές, αλλά στην πράξη παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας μας στο κομμάτι των διαφημίσεων.

Παρά το γεγονός ότι η Google δεν αναφέρει τα ονόματα αυτών των 600 εφαρμογών που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα Google Play, η εταιρεία προειδοποιεί τους χρήστες πως ο αριθμός των developers που επιλέγουν τη διανομή ενοχλητικών διαφημίσεων αυξάνεται.

Χαρακτηρίζουμε ως ενοχλητικές διαφημίσεις αυτές που εμφανίζονται στον χρήστη με απρόσμενους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εμπλέκονται στη λειτουργικότητα των συσκευών. Μπορεί να φαίνεται ότι προβάλλονται εντός της εφαρμογής, ωστόσο, έχουμε παρατηρήσει ορισμένες που συνεχίζουν να σερβίρονται στον χρήστη ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Πηγή: madata.gr