Πρόστιμο σε beach bar για συνωστισμό. Προσοχή στη χαλάρωση των μέτρων

0
64

H περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση και τις παραλίες συνέπεσε με την πρώτη μεγάλη έξοδο του καλοκαιριού, με τους ελέγχους στα καταστήματα για την τήρηση των υποχρεωτικών κανόνων προστασίας, να συνεχίζονται. Ηδη, κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επέβαλλαν τσουχτερό πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο 2 μηνών σε παραλιακό μπαρ στην Φτελιά Μυκόνου, όπου συνωστίστηκε μεγάλος αριθμός ατόμων.

Μικτά κλιμάκια ελέγχου από Επιθεωρητές- Ελεγκτές και Αστυνομικούς διενήργησαν, κατά τις βραδινές ώρες, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πατρέων.

Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερες από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό.

Για τον ορατό κίνδυνο για πισωγύρισμα από τη χαλάρωση των μέτρων και τον τουρισμό μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

Οι έλεγχοι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο σύνολο της επικράτειας, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Σ.ΕΠ.Ε., αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Πηγή: madata.gr