Πρόταση για ριζική προοδευτική στροφή της χώρας θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

0
29

Ο νόμος Χατζηδάκη έδωσε τη δυνατότητα σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα – που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες – να εκβιάζει τους εργαζόμενούς της, με αλλαγή του καθεστώτος εργασίας τους από τη μισθωτή σχέση στην παροχή υπηρεσιών με μπλοκάκι, τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, μιλώντας για τα εργασιακά και την υπόθεση με την e-food.

«Ηθικός αυτουργός του εκβιασμού αυτού», προσέθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης και η πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει την αγορά εργασίας».

«Πρόταση Τσίπρα για ριζική προοδευτική στροφή στη ΔΕΘ»
«Οδεύουμε στο κλείσιμο της διετίας μιας εξαιρετικά επικίνδυνης κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Τζαννακόπουλος, εκτιμώντας πως «μπορούμε να πούμε πως μπαίνουμε πια σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «το κλίμα στην κοινωνία έχει αρχίσει να αλλάζει, η δυσαρέσκεια διογκώνεται».

«Οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ είναι ήδη τραγικές και αυτό καταγράφεται στην κοινωνία», όπως είπε, σημειώνοντας ότι «ο πολιτικός συσχετισμός εμφανίζεται διαφορετικός και στις δημοσκοπήσεις, αν συγκρίνουμε τις σημερινές μετρήσεις με εκείνες ακριβώς ένα χρόνο πριν».

«Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας, με την παρουσία του στη ΔΕΘ, θα αναδείξει ότι χρειάζεται άμεσα μια πολιτική στροφή στο σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την κοινωνία και την οικονομία. Αυτό αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, την ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους, την ανάγκη επαναρρύθμισης της αγοράς εργασίας και στήριξης των μισθών, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τις βασικές διαχωριστικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τη σκληρή δεξιά διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όσον αφορά την πανδημία, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ποτέ δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ άφησε τα σχολεία ανοχύρωτα απέναντι στη διασπορά του ιού».

«Το ΕΣΥ, ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, βρίσκεται υπό κατάρρευση», σχολίασε, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε μια «πρωτοφανή – για υπουργό Υγείας – δήλωση του κ. Πλεύρη, ο οποίος είπε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι μόνο το δημόσιο, αλλά και το ιδιωτικό».

«Στο πεδίο του εμβολιασμού», πρόσθεσε, «η ΝΔ επιμένει να χρεώνει την αποτυχία της σε όλους τους άλλους, ενώ η ίδια ποτέ δεν οργάνωσε κάποια σοβαρή καμπάνια υπέρ του εμβολίου». «Αντίθετα, μοίρασε μερικές δεκάδες εκατομμύρια στα ιδιωτικά κανάλια, στα οποία γινόταν παρέλαση ειδικών, λιγότερο ειδικών ή και καθόλου ειδικών, λέγοντας ο καθένας την άποψή του για το εμβόλιο  -αυτό σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι καμπάνια εμβολιασμού», διεμήνυσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές παλινωδίες σε μια σειρά από ζητήματα – όπως με το εμβόλιο της AstraZeneca – τροφοδότησαν την καχυποψία και το σκεπτικισμό σε ένα μέρος των πολιτών», συνέχισε αναφέροντας πως «αυτός ο σκεπτικισμός μπορεί να αντιστραφεί με μια σοβαρή καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, που η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν μπορεί να κάνει».

«Τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – επιχείρηση εξαπάτασης της κοινωνίας»
Μιλώντας για την οικονομία, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, η κοινωνία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όπως είναι οι μειώσεις μισθών, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η ακρίβεια, η συσσώρευση του ιδιωτικού χρέους ειδικά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ή έχουν ενταθεί εξαιτίας της πολιτικής της ΝΔ».

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ πριν από μία εβδομάδα, είναι μέτρα που κατά το 70%-80% περίπου ήδη εφαρμόζονται», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση εξαπάτησης της κοινωνίας».

Χαρακτηρίζοντας εντελώς ανεπαρκή τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα, ο Δ. Τζαννακόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα δώσει 150 εκ. ευρώ για να καλύψει τις αυξήσεις, όταν μόνο η αύξηση της χονδρικής τιμής του ρεύματος μέχρι το Μάρτη υπολογίζεται στο 1 δισ.».

«Την ίδια στιγμή» προσέθεσε, «δεν ανακοίνωσε κανένα απολύτως μέτρο σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών, πράγμα το οποίο είναι τώρα η ευρωπαϊκή τάση για να αντιμετωπιστούν οι ανατιμήσεις στο ρεύμα», κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν είναι τυχαίο πως στη χώρα μας έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή του ρεύματος σε ολόκληρη την ΕΕ».

Πηγή: madata.gr