Πρώτη Σερρών: Εξιτήριο για τον 19χρονο χειριστή του αεροσκάφους

0
76

Σήμερα, Τετάρτη (5/8) αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο των Σερρών ο 19χρονος χειριστής του μικρού αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (3/8) στην πρόσοψη σπιτιού στην κεντρική πλατεία της Πρώτης Σερρών.

Εν τω μεταξύ, η κατάθεσή του αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του μονοκινητήριου μονοθέσιου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το βράδυ της Δευτέρας, μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής, ερευνώντας λεπτομερώς εξαρτήματα του αεροσκάφους, συλλέγοντας στοιχεία και καταγράφοντας μαρτυρίες, προκειμένου να αποφανθούν για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή, και μετά την πτώση υπήρξε σημαντική διαρροή καυσίμων η οποία αντιμετωπίστηκε από τους πυροσβέστες με ρίψη πυροσβεστικού αφρού, ώστε να αποφευχθεί τυχόν ανάφλεξη.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης του αεροσκάφους.

Χθες, από τις έξι το πρωί, ο Δήμος Αμφίπολης, και υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου, Ιορδάνη Παπαδόπουλου, με ειδικά συνεργεία έκοψαν τα σπασμένα κλαδιά από τον πλάτανο στον οποίο αρχικά προσέκρουσε το μικρό αεροσκάφος, και καθάρισαν τον χώρο της πλατείας και πέριξ αυτής.

altsantiri

Πηγή: madata.gr