Ψευτογιατρός: Όταν του είπα τελείωσαν τα λεφτά μας εκείνος εξαφανίστηκε

0
57

Ο φερόμενος ως ψευτογιατρός φαίνεται να εξαπατούσε ασθενείς για τουλάχιστον 17 χρόνια, αποσπώντας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την δράση του 66χρονου ενώ σοκάρουν τα ποσά που ζητούσε.

«Μου έβγαζε την εβδομάδα πήρε 3.000, την άλλη εβδομάδα είναι 5.000, την άλλη εβδομάδα. Και μου έβγαινε αυτό το ποσό, συνέχεια. Πάνω από 150.000 ευρώ. Άλλες φορές μου έλεγε ότι έχει έλλειψη και πρέπει να κάνεις μια πιο δυνατή που μόνο αυτή η ένεση κοστίζει 1.500 ευρώ», δήλωσε μητέρα θύματος ενώ ένα ακόμη θύμα του, είπε:

«Ο Τριανταφύλλου μου έλεγε ότι είμαι εύκολη περίπτωση και σε ένα χρόνο θα περπατάω. Άρχισα θεραπεία, πήγα δύο φορές στη Γερμανία, έκανα ό,τι μου έλεγε. Ήδη του είχαμε δώσει 120.000€. Όταν του είπα: ‘’Σάκη, τελείωσαν τα λεφτά μας’’, εκείνος εξαφανίστηκε».

Ζητούσε να σταματήσουν την αγωγή τους

Σύμφωνα με συγγενείς θυμάτων, ο 66χρονος έφτανε στο σημείο να παίζει με την υγεία των ασθενών.

«Μας ζήτησε να σταματήσει την αγωγή των γιατρών. Κι όντως την σταματήσαμε. Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε την ακίνητη περιουσία μας για να του δώσουμε 50.000 ευρώ. Το παιδί μου πέθανε πέντε χρόνια μετά», δήλωσε ο πατέρας ενός ακόμα θύματος.

Για να πείσει συγγενείς και ασθενείς, υποστήριζε ότι έχει αρκετούς επώνυμους πελάτες που δήθεν έχει βοηθήσει. Μεταξύ αυτών, o μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Λευτέρης Πανταζής και η Άννα Βίσση.

35.000 ευρώ για το «θαύμα»

Ο Πολυχρόνης Πολίτσης είναι προπονητής αντισφαίρισης σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Το 1999 διεγνώσθη με μυϊκή δυστροφία, μια πάθηση χωρίς θεραπεία που οδηγεί σταδιακά σε βαριά τετραπληγία. Το 2009 ήρθε σε επαφή με τον 66χρονο φυσιοθεραπευτή και πείστηκε να του δώσει 35.0000 ευρώ για ένα κάλπικο «θαύμα».

«Μπορεί να πεθάνω και να είναι ακόμα στον νόμο Κατσέλη το σπίτι. Μέσα στο γραφείο του, στα βίντεο που δείχνουν στην τηλεόραση, το 2009 έχει ένα μετάλλιο που κέρδισα με την εθνική ομάδα που του αφιέρωσα πιστεύοντας ότι με το πλασέμπο που έχω κάνει, ότι αυτός ο άνθρωπος με έχει βοηθήσει».

Όταν κατάλαβε ότι όλα αυτά είναι απάτη, του είπε ότι θα τον καταγγείλει και ζήτησε τα λεφτά του πίσω, για να λάβει τελικά μόλις χίλια ευρώ.

Στη συνέχεια, όπως λέει, ο 66χρονος εξαφανίστηκε.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr