Ψίχουλα χαρακτήρισε η αντιπολίτευση τα νέα μέτρα στήριξης ενάντια στο κύμα ακρίβειας

0
55

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, σχετικά με την ενεργειακή κρίση που είναι σε έξαρση. Σύσσσωμη η αντιπολίτευση διαφώνησε, κάνοντας λόγο για «ψίχουλα».
Για μέτρα μετρημένα στο ύψος της πραγματικότητας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαγγέλλοντας παρεμβάσεις 1,1 δις ευρώ για 3,2 εκ πολίτες και νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ρυθμίσεις είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες, υπογραμμίζοντας πως δεν θα υπονομεύσει την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

«Πρώτη φορά βλέπω Πρωθυπουργό να εξαγγέλλει μέτρα στήριξης μιλώντας για ψίχουλα. Βέβαια όταν ο ίδιος -και χωρίς κρίση ακρίβειας- είχε αποκαλέσει ψίχουλα τα κοινωνικά μερίσματα (800 εκατομμύρια) και τη 13η σύνταξη που έκοψε (2,7δις μέχρι σήμερα), λογικό είναι. Έχει τουλάχιστον αυτογνωσία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η πραγματική λύση βρίσκεται στον αγώνα για να αξιοποιηθεί σχεδιασμένα το σύνολο των ενεργειακών πηγών της χώρας (λιγνίτης, υδρογονάνθρακες, γεωθερμία, ΑΠΕ κ.λπ.) προς όφελος των λαϊκών αναγκών», τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει καθημερινά το ταλέντο του να κάνει ακριβώς το αντίθετο εκείνου που επιβάλει το κοινωνικό συμφέρον», σχολίασε το ΜέΡΑ25.

Πηγή: madata.gr