Ψηφίστε Μακρόν λένε Ευρωπαίοι ηγέτες: Θανατηφόρα επιλογή για την ΕΕ η Λεπέν

0
104

Στήριξη στον Μακρόν προσφέρουν οι Όλαφ Σολτς, Πέδρο Σάντσεθ κα Αντόνιο Κόστα

Παρέμβαση για τις εκλογές στην Γαλλία υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν κάνουν ο Όλαφ Σολτς, ο Πέδρο Σάντσεθ και ο Αντόνιο Κόστα, ενώ και άλλοι πολιτικοί από την Γερμανία και το Λουξεμβούργο προειδοποιούν ότι η χώρα οδηγείται σε Frexit αν εκλεγεί η Μαρίν Λεπέν.

«Οι Γάλλοι πολίτες βρίσκεται ενώπιον κρίσιμης επιλογής – για τη Γαλλία και για τον καθένα μας στην Ευρώπη», τονίζουν σε κοινό άρθρο τους στη γαλλική Le Monde, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, Πέδρο Σάντσες και Αντόνιο Κόστα, ενόψει των επαναληπτικών προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

«Είναι η επιλογή μεταξύ ενός δημοκρατικού υποψηφίου, ο οποίος γνωρίζει ότι η δύναμη της Γαλλίας αυξάνεται σε μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Ένωση και μιας υποψήφιας της ακροδεξιάς, η οποία στέκεται ανοιχτά αλληλέγγυα με όσους επιτίθενται στην ελευθερία και στη δημοκρατία μας», γράφουν οι τρεις ηγέτες, αναφερόμενοι στον Εμανουέλ Μακρόν και στην Μαρίν Λεπέν.

Εκπρόσωπος FDP: «Λύκος με ρούχα προβάτου η Λεπέν» – SPD: Frexit η επιλογή Λεπέν
Ο εκπρόσωπος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, σε συνέντευξή του στην Neue Osnabruecker Zeitung, περιγράφει την κυρία Λεπέν ως «λύκο με ρούχα προβάτου», ενώ ο ομόλογός του στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) Νιλς Σμιντ δηλώνει στην ίδια εφημερίδα ότι «οι υποσχέσεις της Μαρίν Λε Πεν ισοδυναμούν με αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ».

Άσελμπορν: «Μετά τον Τραμπ και το Brexit, η Λεπέν θα ήταν θανατηφόρα για την ΕΕ»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό WDR, «βλέπει» τη Γαλλία σε ενός είδους «πολιτικό εμφύλιο πόλεμο» και προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη εκλογική νίκη της κυρίας Λεπέν θα οδηγούσε σε ανεπανόρθωτη ζημιά για την ουσία του σχεδίου ειρήνης και αξιών της ΕΕ. «Μετά τον Τραμπ και το Brexit, η Λεπέν θα ήταν θανατηφόρα» για την ΕΕ, προειδοποιεί, δηλώνει ωστόσο πεπεισμένος ότι δεν θα εκλεγεί.

Πηγή: madata.gr