Πυρηνικές απειλές Πούτιν στον Μακρόν με αναφορές σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

0
34

Πυρηνικές απειλές Πούτιν στον Μακρόν, ενώ την ίδια ώρα, ο Μπάιντεν πιέζει τον Ζελένσκι να διαπραγματευτεί.

Για άλλη μια φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί την απειλή των πυρηνικών, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ που παρουσιάζουν όσα συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Στον πυρηνικό όλεθρο της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι φέρεται να αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, προκαλώντας ανησυχία ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

«Οι βομβαρδισμοί της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι απέδειξαν ότι δεν χρειάζεται να βομβαρδίσεις μεγάλες πόλεις για να νικήσεις», φέρεται να είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Η Δύση επανειλημμένα έχει κατηγορήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας για τις απειλές ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

«Σαφώς ανήσυχος» ο Μακρόν
Η Mail on Sunday αναφέρει ότι μια γαλλική κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι το τηλεφώνημα του Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο τον άφησε «σαφώς ανήσυχο». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «ακουγόταν σαν μια πολύ βαριά νύξη ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας το Κίεβο άθικτο. Αυτή φάνηκε να είναι η ουσία των παρατηρήσεών του».

«Οι δύο πρόεδροι έχουν αναμφίβολα συζητήσει τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα», τόνισε η ίδια πηγή στην εφημερίδα.

Μπλόφα ή πραγματικές απειλές;
Ο Μακρόν φέρεται να εξέλαβε τα λόγια του Πούτιν ως βαρύ υπαινιγμό για την πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία. Η αποκάλυψη της συνομιλίας μεταξύ των δύο προέδρων έγινε δύο ημέρες μετά την έκκληση του Πούτιν προς τους αμάχους της Χερσώνας να την εγκαταλείψουν.

«Όσοι ζουν στη Χερσώνα πρέπει να απομακρυνθούν από τη ζώνη των πιο επικίνδυνων εχθροπραξιών».

Να δηλώσει ρητά ότι δε θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κάλεσε τη Ρωσία ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και τόνισε πως πρόκειται για «κόκκινη γραμμή» που δεν πρέπει να παραβιαστεί.

Πηγή: madata.gr