Ρένα Δούρου για Μάνδρα: Οι συνήγοροί μου θα αποδομήσουν νομικά την εισαγγελική πρόταση

0
68

Σε ανακοίνωσή της η Ρένα Δούρου σχετικά με την εισήγηση της εισαγγελέας για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 με 25 νεκρούς, τονίζει πως απάντηση σε όλες τις αιτιάσεις της εισαγγελέως που ζήτησε την ενοχή της, θα δώσουν οι συνήγοροι της πρώην περιφερειάρχη Αττικής τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασή της και αποδομώντας την νομικά.

Συγκεκριμένα η Ρένα Δούρου αναφέρει

«Η Εισαγγελέας σήμερα πρότεινε την ενοχή όλων κατηγορουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις Δήμαρχοι της περιοχής. Δέχθηκε δηλαδή αυτούσιο το κατηγορητήριο, πλην της δίωξης για παράβαση καθήκοντος, για την οποία ζήτησε την απαλλαγή μου.

Σύμφωνα με τη Δικονομία, οι συνήγοροί μου θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασή της και αποδομώντας την νομικά. Και τελικά το Δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει.

Προς το παρόν, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν πρόκειται να εισέλθω σε κανενός είδους σχολιασμό επί της ουσίας ή να ασκήσω κριτική προσωπικά στην πρόταση.

Έτσι όπως επιβάλλει η υποχρέωση σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στην προσωπικότητα όλων των θιγέντων. Σε αυτόν τον σκοπό ήμουν, είμαι και παραμένω ταγμένη».

Πηγή: madata.gr