Ρέθυμνο: Προφυλακιστέος για τον βιασμό της 32χρονης στα Ανώγεια ο 33χρονος

0
84

Σε ανακριτή και εισαγγελέα απολογείται από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου ο κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού στα Ανώγεια ενώ το απόγευμα της Τετάρτης κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Για πάνω από επτά ώρες ο κατηγορούμενος κατέθετε τις δικές του θέσεις για το συμβάν και την κατηγορία όπως του αποδόθηκε, εμμένοντας στη θέση του ότι όσα συνέβησαν αφορούσαν σε κοινή συναίνεση τόσο του ιδίου όσο και της 32χρονης.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση και ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί σε πρώτο χρόνο στις φυλακές της Αγιάς Χανίων.

Ο 33χρονος που επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση ότι δεν έχει βιάσει την 32χρονη, η οποία βρέθηκε στα Ανώγεια μαζί με φιλικό της πρόσωπο, αλλά αντιθέτως κάνει λόγο για συναίνεση σε ερωτική συνεύρεση, έχει στο πλευρό του πέρα των συγγενών, αρκετούς συγχωριανούς του, οι οποίοι πιστεύουν στην αθωότητά του όπως δηλώνουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ιατροδικαστική εξέταση της κοπέλας, η οποία διενεργήθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο εντοπίστηκαν κακώσεις που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να φανεί αν υπήρχαν ουσίες στον οργανισμό της.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στους χώρους του δικαστικού μεγάρου είχε αποφασισθεί από την αστυνομική διεύθυνση του νομού δεδομένης και της παρουσίας μελών από συλλογικότητες που εκφράζουν την ανάγκη για προστασία των θυμάτων βιασμού αλλά και αλληλεγγύη προς όλες τις γυναίκες.

Στα Ανώγεια, η τοπική κοινωνία παραμένει κλονισμένη από την υπόθεση που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και τις αρχές και όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ αν και υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, υπάρχει ο φόβος και ο προβληματισμός για το κατά πόσο, άσχετα και πέρα από την όποια δικαστική εξέλιξη του θέματος, υπάρξει επηρεασμός της κοινής γνώμης για τον τόπο τους.

Πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr