Ρεβεγιόν…

0
12

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο σπίτι με self test και ανοιχτά παράθυρα και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με rapid test σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης για τους εμβολιασμένους.

Μετά τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, φαίνεται ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι εξισώνονται, εμμέσως, και για την εορταστική έξοδό τους, καθώς εξετάζεται η πρόσβαση των εμβολιασμένων στα εορταστικά ρεβεγιόν να γίνει μόνο με αρνητικό rapid tests.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας στην ερώτηση του MEGA που αποκάλυψε την εισήγηση «βόμβα», δεν απέκλεισε τίποτα.

«Η επιτροπή θα συνεδριάσει και αύριο και θα εισηγηθεί».

Η επιτροπή των επιστημόνων θα πει την τελευταία λέξη αλλά οι υπουργοί έστρωσαν ήδη το χαλί ενώ αυτά τα τεστ δε θα είναι δωρεάν και θα τα πληρώνουν οι πελάτες.

Οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν έτσι κι αλλιώς πρόσβαση σε κλειστούς χώρους. Άρα το μέτρο αφορά τους εμβολιασμένους οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν και αρνητικό τεστ για να μπουν σε χώρους διασκέδασης.

Αν αποφασιστεί το μέτρο, θα ανακοινωθεί ακόμα και αύριο Τρίτη χωρίς να είναι βέβαιο αν θα εφαρμοστεί μόνο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου ή εάν θα υιοθετηθεί η σκληρή γραμμή για ανάλογο μέτρο και για τις 24 Δεκεμβρίου.

Οικονόμου: Η Επιτροπή θα πει για την πιθανή χρήση rapid test για κλειστούς χώρους μέσα στις γιορτές

Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον και στο πλαίσιο του περιορισμού της μεγάλης διασποράς εξετάζουμε διάφορα μέτρα και επιμέρους ρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «όσο χρόνο καθυστερήσουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης, τόσο πιο θωρακισμένοι θα είμαστε».

«Στο πλαίσιο αυτό, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει -πέραν των μέτρων που ισχύουν ήδη- να χρειάζεται και αρνητικό rapid test για να βγουν σε κλειστούς χώρους την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτό θα τους εξασφαλίζει περισσότερο τους ίδιους και όλους τους γύρω ότι θα είναι πιο ασφαλείς από κάποιον που μπορεί να νοσεί» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Μέχρι τώρα αυτό είναι το μόνο μέτρο που εξετάζεται, αλλά θα εξαρτηθεί και από τι θα πει η Επιτροπή» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν υπάρχει λόγος να λέμε μεγάλα λόγια ή να προκαλούμε σύγχυση» τόνισε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί.

 Το μέτρο αιφνιδίασε επαγγελματίες και πελάτες

Το μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον αιφνιδίασε επαγγελματίες και πελάτες.

«Έχουμε κρατήσεις, έχουμε όμως πολλές ακυρώσεις, είναι λίγο δύσκολα φέτος παρόλο που είμαστε ανοιχτά σε σχέση με πέρυσι, υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα σε σχέση με τις αποστάσεις σε σχέση με τα rapid test» υπογράμμισε ο σεφ Μιχαήλ Ζάχαρης.

«Ακόμα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση γι’ αυτό το νέο μέτρο, περιμένουμε, είμαστε έτοιμοι, θα προσαρμοστούμε σε όποια συνθήκη για να κάνουμε γιορτές. Αρκετές κρατήσεις έχουμε, δόξα τω Θεώ ,αλλά ο κόσμος από τότε που έχει βγει αυτή η φήμη έχει αρχίσει και μας παίρνει τηλέφωνο, να ρωτάει αν πρέπει οι εμβολιασμένοι να έχουν rapid, που θα κάθονται» τόνισε η υπεύθυνη καταστήματος εστίασης Έφη Ακριτίδου.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης ζητούν να υπάρξουν σύντομα οι ανακοινώσεις, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούν, καθώς οι ημέρες των ρεβεγιόν είναι αυτές που θα αυξήσουν τον τζίρο τους.

«Κάνουμε τα πάντα και παρόλα αυτά, σε σχέση με άλλες χρονιές μιλάμε ότι υπάρχει πτώση στην πληρότητα από 40 έως 60 τοις 100. Ο κόσμος μας ρωτάει για τις αποστάσεις, για τις μάσκες αν μπορεί να έρθει με rapid test ή όχι» πρόσθεσε ο κ. Ζάχαρης.

Γκρινιάζουν οι εμβολιασμένοι
Οι εμβολιασμένοι πολίτες ωστόσο γκρινίαζουν αφού μετά το μπλόκο στα ταξίδια με το υποχρεωτικό pcr ή rapid test εμμέσως μπαίνουν ξανά στο ίδιο κάδρο με τους ανεμβολίαστους με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Οι ετοιμασίες για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων έχουν ξεκινήσει για τους επαγγελματίες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως τα rapid test της πρωτοχρονιάς ενδέχεται να αλλάξει και οι περισσότεροι να επιλέξουν το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου.

«Ο κόσμος γενικά μας ρωτάει αν θα χρειαστεί rapid test, έχουμε αρκετές κρατήσεις παρόλαυτα κι εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε μία σίγουρη απάντηση, με συνέπεια να είναι και εκείνοι αρκετά μπερδεμένοι» ανέφερε εργαζόμενος στην εστίαση.

Στα φαρμακεία ένα rapid test κοστίζει από 6,5 έως 10 ευρώ.

Πηγή: madata.gr