Ρεύμα: Μειωμένες οι χρεώσεις λογαριασμών του Δεκεμβρίου

0
62

 Μειωμένες θα δουν τις χρεώσεις του λογαριασμού ρεύματος τον Δεκέμβριο οι καταναλωτές. 

Χαμηλότερα αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ρεύματος του Δεκεμβρίου που ανακοινώνουν ως τα μεσάνυχτα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της αποκλιμάκωσης στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου. Θα ακολουθήσει εντός των επόμενων ημερών ο καθορισμός των επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι χρεώσεις των παρόχων τον Δεκέμβριο αναμένεται να κυμανθούν στα 32-35 λεπτά ανά κιλαβοτώρα, μειωμένες κατά περίπου 10% σε σχέση με τα 35-40 λεπτά του Νοεμβρίου, όταν τον Οκτώβριο ήταν στα 60 λεπτά και τον Σεπτέμβριο στα 78.

Ωστόσο το κόστος θα παραμείνει σταθερό για τους καταναλωτές, με τη λιανική τιμή ρεύματος να διατηρείται στα 15 με 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στην περίπτωση αυτή η κρατική επιδότηση θα πρέπει να κυμανθεί στο επίπεδο των 17-20 λεπτών το Δεκέμβριο από 19-24 λεπτά τον Νοέμβριο, 33-43 λεπτά τον Οκτώβριο και 64 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλος ωφελημένος από τη μείωση των τιμών, ο κρατικός προϋπολογισμός καθώς περιορίζεται σημαντικά ή ακόμα και μηδενίζεται το συνολικό ποσό που απαιτείται για τις επιδοτήσεις των λογαριασμών.

Πηγή: madata.gr