Ρόδος: Φορέας του AIDS κατηγορείται για σκόπιμη μετάδοση της νόσου

0
61

Προσωρινά κρατούμενος με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας Ρόδου, κρίθηκε -μετά την απολογία του χθες Παρασκευή- 41χρονος φορέας του ΑΙDS.

Ο άνδρας διώκεται μετά από μήνυση 50χρονης πρώην συντρόφου του και βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για βαριά σκοπούμενη ή μη σωματική βλάβη σε βάρος συντρόφου, σωματική βλάβη ελαφρά με συνεχή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συντρόφου, απειλή σε βάρος συντρόφου κατά τη διάρκεια της συμβίωσης και παράβαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», ο κατηγορούμενος φέρεται πως γνώριζε ήδη από το έτος 2003-2004 ότι ήταν φορέας του ιού HIV, αλλά δεν ενημέρωσε ποτέ σχετικά την πρώην σύντροφό του με αποτέλεσμα όπως κατήγγειλε η ίδια, τον Αύγουστο του 2022, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, να της μεταδώσει σκόπιμα τη νόσο.

Η 50χρονη μάλιστα κατέθεσε ο 41χρονος ήταν εκδικητικός και κακοποιητικός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η υπόθεση έχει προσλάβει ασύλληπτες διαστάσεις καθώς ο 41χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που φέρονται να τελέσθηκαν στη Ρόδο κατά τα έτη 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2020.

O 41χρονος oροθετικός έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πανομοιότυπη υπόθεση.

Όπως υποστήριξε η 50χρονη, κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους ήθελε να της παρέχει μία ζωή την οποία ο ίδιος δεν μπορούσε να υποστηρίξει οικονομικά, γι’ αυτό και αποφάσισε να ανοίξει ένα συνοικιακό κατάστημα τον έλεγχο του οποίου ανέλαβε η ίδια.

Όπως είπε, ενάμιση χρόνο μετά τη λειτουργία του ανακάλυψε ότι η επιχείρηση είχε χρέη 25.000 ευρώ και από εκείνη την ημέρα άρχισαν και τα προβλήματα μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, είπε ότι η εγκαλούσα αποχώρησε από την κοινή οικία και του απέστειλε εξώδικη δήλωση με την οποία τον ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί εφεξής οποιαδήποτε επαφή μαζί του.
Όταν της δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να έχουν πλέον επικοινωνία και ότι θα πρέπει να πληρώσει και αυτή τα χρέη του μαγαζιού, τότε ξεκίνησε την ιστορία εναντίον του και άρχισε να τον κατηγορεί ότι της μετέδωσε τον ιό του AIDS εν αγνοία της και ότι θα του κάνει μήνυση για όλα αυτά που πέρασε μαζί του.

Όπως διατείνεται ο ίδιος, ενώ την είχε ενημερώσει για το πρόβλημα της υγείας του από την πρώτη στιγμή εκείνη υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Όπως ανέφερε επιπλέον, η εγκαλούσα προκειμένου να στηρίξει τις καταγγελίες της, κάλεσε μεταξύ άλλων ως μάρτυρα την πρώην γυναίκα του η οποία επανέλαβε τις δικές της καταγγελίες προς το πρόσωπό του για κακοποίηση δική της και των παιδιών, και για πρώτη φορά κατέθεσε ότι ούτε κι αυτή ενημερώθηκε από τον ίδιο για την κατάσταση της υγείας του με αποτέλεσμα να της μεταδώσει εν αγνοία της τον ιό.

Όπως είπε, η πρώην σύζυγός του γνώριζε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους ότι είναι οροθετικός υποστηρίζοντας ότι τα ψέματα που κατέθεσε αποκαλύπτονται από την από 7-9-2018 υπεύθυνη δήλωση που υπέγραψε η ίδια, όταν συνήψαν σχέση και επρόκειτο να συγκατοικήσουν, ενώπιον αστυνομικού της ΥΑ Ρόδου ο οποίος και βεβαίωσε το γνήσιο της υπογραφής της και στην οποία δήλωνε ότι γνωρίζοντας ότι είναι οροθετικός δέχεται να μείνει μαζί του στο ίδιο σπίτι μαζί με τα παιδιά της αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών της.

Όσον αφορά δε στις υπόλοιπες καταγγελίες της περί κακοποίησης, αυτές, όπως υποστηρίζει, διαψεύδονται από την έκθεση κοινωνικής μέριμνας του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr