Ρόδος: Πώς μπήκε στο μικροσκόπιο των Αρχών ο 40χρονος για την δολοφονία του πατέρα του

0
51

Μπορεί ένταλμα σύλληψης να μην υπάρχει ακόμη για τον 40χρονο, ωστόσο επειδή τα στοιχεία είναι πολύ ισχυρά οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα ώστε να μην μπορεί να διαφύγει από τη χώρα.

Με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι και την απολογία του βρίσκεται αντιμέτωπος ο 40χρονος από τη Ρόδο, που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 75χρονο πατέρα του και στη συνέχεια σκηνοθέτησε ληστεία για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Το MEGA αποκαλύπτει το σκεπτικό της διάταξης που οδήγησε την εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου να του ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο 40χρονος μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με σκληρό τρόπο (διά στραγγαλισμού) και με οικονομικό κίνητρο, κατά του στενού ηλικιωμένου συγγενικού του προσώπου.

Ακόμη, επιχείρησε να συγκαλύψει την πράξη του με διάφορους τρόπους, ήτοι εκτελώντας την φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία, προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι τηλεφωνούσε και συνομιλούσε με το θύμα, ενόσω ήταν ήδη νεκρός.

Οι αντιφάσεις του 40χρονου που οδήγησαν στην ενοχή του  

Στη Ρόδο επί 8 μήνες ο 40χρονος άνδρας υποδυόταν ότι ζούσε με την αγωνία να βρεθεί ο δράστης της δολοφονίας του πατέρα του, όμως τα κινητά και οι κάμερες ασφαλείας τον καίνε, όπως επίσης και οι αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει.

Οχτώ μήνες αδιάκοπων ερευνών. Κάμερες ασφαλείας και κινητά τηλέφωνα μίλησαν. Οι αστυνομικοί κατέληξαν ότι ο 40χρονος ήταν ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του ίδιου του του πατέρα.

Σημαντικά στοιχεία αντλήθηκαν και από τα όσα είχε πει ο φερόμενος ως δράστης στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, εκεί που αναζητούσε τον δολοφόνο του πατέρα του και φαίνεται ότι είχε υποπέσει σε αντιφάσεις.

Ο 40χρονος είχε καταθέσει ότι την 14η Ιουνίου του 2022 που ανέφερε ότι βρήκε τον νεκρό πατέρα του ότι δεν γνώριζε εάν το σχοινί που ήταν περασμένο στον λαιμό του ανήκε στο θύμα.

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ωστόσο ανέφερε ότι το είχε δει πολλές φορές και ανήκει στον πατέρα του.

Ο 40χρονος είχε αναφέρει στο «Τούνελ» ότι η σορός του πατέρα του έφερε πολλαπλά χτυπήματα, σε αντίθεση με την αρχική του κατάθεση στην ασφάλεια που είχε πει ότι το θύμα δεν είχε τραύματα.

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στις 14 Οκτωβρίου μάρτυρας κλειδί της δολοφονίας αποκαλύπτει ότι περίπου στις 3 Τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου είδε έξω από την πόρτα του 75χρονου λιμενεργάτη κάποιον να βγαίνει και να κρατά μια σακούλα/

«Φορούσε εργατικά ρούχα από ότι θυμάμαι και κρατούσε μια σακούλα. Πρέπει να ήταν γύρω στο 1.70 και δεν ξέρω αν ήταν φαλακρός ή είχε κοντό μαλλί. Είχα δεχθεί ένα μήνυμα από έναν άγνωστο αριθμό ότι ήθελε να βρεθούμε από κοντά να μιλήσουμε χωρίς να το μάθει κάποιος. Μου λέει είναι πολύ σημαντικό να μου πεις τι είδες και να μιλήσουμε προσωπικά χωρίς να μάθει κάποιος κάτι», ανέφερε ο μάρτυρας.

Τα στοιχεία που τον έδεσαν με το θάνατο του 75χρονου λιμενεργάτη πολλά. Ο ίδιος υποστήριζε ότι είχε κενά μνήμης και κάποιες φορές δε θυμόταν.

Αμφισβητούσε συνεχώς κάθε εύρημα της αστυνομίας και σύμφωνα με τις αρχές έπαιζε θέατρο μπροστά και πίσω από τις κάμερες προσπαθώντας να συγκαλύψει το στυγερό έγκλημα που είχε διαπράξει.

Mega.com

Πηγή: madata.gr