Ρόδος: Σε υγειονομική βόμβα μετατράπηκε η πλατεία Ενυδρείου

0
104

Εκατοντάδες έφηβοι, ανήλικοι και ενήλικοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου χωρίς απολύτως κανένα μέτρο προστασίας στην πλατεία του Ενυδρείου.

Οι έφηβοι συγκεντρώθηκαν μετά το κάλεσμα δημοφιλούς Ροδίτη τικ τόκερ.

Την ώρα που στη χώρα μας, τα νέα κρούσματα διαδέχονται το ένα το άλλο και καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια να τηρηθεί ο έλεγχος και να συνεχιστεί η εφαρμογή των επιβαλλόμενων μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέας έξαρσης του κορωνοϊού, στην πλατεία του Ενυδρείου το απόγευμα του Σαββάτου συνωστίστηκαν εκατοντάδες έφηβοι, έπειτα από κάλεσμα του δημοφιλούς τικ τόκερ και γιουτιούμπερ!

Ο εν λόγω “επιχειρηματίας” όπως δηλώνει ο ίδιος στο προφίλ του, με καταγωγή από το νησί μας όπου και διαμένει, ιδιαιτέρως δημοφιλής όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και στην Ελλάδα, με περισσότερους από 150.000 (!) ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απηύθυνε κάλεσμα για συνάντηση στους Ρόδιους διαδικτυακούς φίλους του, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανζουρλισμός το απόγευμα του Σαββάτου στο Ενυδρείο. Παρότι ο χώρος είναι ανοιχτός, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, δεν τηρήθηκε καμία απόσταση ασφαλείας, και επί αρκετή ώρα, νεαρά παιδιά σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους και χωρίς γάντια και μάσκες, προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με τον νεαρό τικ τόκερ.

Το “Tik Tok” είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ενώνει την κοινωνική δικτύωση με τη μουσική σε μια πρωτότυπη πλατφόρμα αυτοδημιούργητων βίντεο. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερόλεπτων. Τα βίντεο συνήθως προβάλλουν lip-syncing (συγχρονισμό χειλιών με το τραγούδι), χορογραφίες και παρωδίες.

Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι και στο Tik Tok οι χρήστες μπορούν να πατήσουν “like”, να σχολιάσουν τα βίντεο που δημοσιεύονται καθώς επίσης να κάνουν remix με αυτά και να τα δημοσιεύσουν ξανά.

Τα περισσότερα TikTok videos έχουν διάρκεια έως 15 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, υπάρχουν και τα stories-type videos που φτάνουν έως και τα 60 δευτερόλεπτα. Κάθε TikToker διαθέτει τη δική του σελίδα προφίλ, στην οποία μεταφορτώνει τις “δημιουργίες” του. Φυσικά, ένας TikToker μπορεί, απλώς, να παρακολουθεί videos από το tab “Discover” ή να αναζητά μέσω hashtags το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει, δίχως να ακολουθεί άλλα profiles ή να αναρτά ο ίδιος δικό του content.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα dimokratik;i.gr, αξίζει αν σημειωθεί ότι το νέο social media app χρησιμοποιείται από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, ξεπερνώντας σε downloads το Instagram!

Η πρόσκλησή του έτυχε μεγάλης απήχησης, και χωρίς καμία οργάνωση και κανένα μέτρο ασφαλείας, η πλατεία Ενυδρείου μετατράπηκε σε υγειονομική βόμβα, την ώρα που καταβάλλεται υπερπροσπάθεια από κάθε αρμόδια αρχή και φορέα να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και ο συνωστισμός, αφού ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ!

Αγανακτισμένοι γονείς αλλά και πολίτες, που επικοινώνησαν με τη “δ” έκαναν λόγο για τουλάχιστον απερισκεψία, καθώς πολλοί δεν είχαν ενημερωθεί καν για τη συγκέντρωση όπου παρέστησαν τα παιδιά τους, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε αν μη τι άλλο, να έχει παρέμβει η αστυνομία και κάθε αρμόδια αρχή προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

dimokratiki

Πηγή: madata.gr