Ρόδος: Στοχοποίηση 24χρονης που βρέθηκε θετική στον κορoνοϊό

0
68

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε χθες με έγκληση κατ’ αγνώστων και κατά υπευθύνου φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συμμετόχου μια 24χρονη, ημεδαπή, κάτοικος της Ρόδου, που βίωσε απίστευτες καταστάσεις αποκλεισμού, στοχοποίησης, απειλών και εξυβρίσεων, όταν διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό κι αφού αποφάσισε όχι μόνο να απομονωθεί αλλά και να προστατεύσει όλους όσους είχε συναντήσει.

Πρόκειται για μια φοιτήτρια που σπουδάζει στην Βόρειο Ελλάδα η οποία την 16η Ιουλίου επέστρεψε αεροπορικώς στην γενέτειρά της και στον τόπο μόνιμης κατοικίας της στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Από της αφίξεώς της στο νησί της Ρόδου τηρούσε κατά το δυνατόν τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του COVID 19, όντας πολύ προσεκτική στις κοινωνικές της συναναστροφές και επαφές.

Ωστόσο, την 6η Αυγούστου 2020, είκοσι ημέρες μετά την άφιξή της στο νησί, παρουσίασε συμπτώματα έντονου και επίμονου πονόλαιμου, λόγος για τον οποίον την επομένη ημέρα κατά τις πρωινές ώρες, μετέβη με δική της πρωτοβουλία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για την αντιμετώπισή του.

Η νεαρή κοπέλα ουδέποτε μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί έχει εμφανίσει πυρετό ή κάποια άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τον παραπάνω ιό!

Το βράδυ της ιδίας ημέρας και περί ώρα 22:00 την κάλεσαν από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για να την ενημερώσουν ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί έδειξαν ότι είναι θετική στον ιό COVID -19 (καίτοι «ασυμπτωματική») και την ενημέρωσαν ότι μπορεί να μεταβεί, αν το επιθυμούσε εκ νέου για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (θώρακα, μέτρησης οξυγόνου), ώστε να διαγνωσθεί επ’ ακριβώς η κατάσταση της υγείας της.

Θορυβημένη μετέβη αμέσως μετά την παραπάνω κλήση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις που της συνέστησαν οι ιατροί, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ευτυχώς ότι η κατάσταση του θώρακός της και τα επίπεδα του οξυγόνου της ήταν καλά.

Για τον λόγο αυτό οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όντας απολύτως καθησυχαστικοί, της συνέστησαν να επιστρέψει στο σπίτι της και να τηρεί τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας (απολύμανση χώρου, ενδυμάτων, σκευών φαγητού, αερισμός χώρου, αποφυγή συναναστροφών).

Ταυτόχρονα της συνταγογράφησαν και της συνέστησαν τη λήψη για έξι ημέρες συγκεκριμένου φαρμάκου, ενώ της συνέστησαν -σε περίπτωση που εμφανίσει πυρετό- να λαμβάνει αναλγητικό φάρμακο (χάπι).

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ιατρών επέστρεψε στην οικία της και νωρίς το πρωί της την επόμενης ημέρας, ενημέρωσε άμεσα τηλεφωνικά για την κατάσταση της υγείας της ως όφειλε τους οικείους της, καθώς και τα άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος, αλλά και όσους είχε συναναστραφεί κατά τη διάρκεια της διαμονής της στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, τους ενημέρωσε ότι έλαβε τα αποτελέσματα των εξετάσεών της, βάσει των οποίων είναι θετική στον ως άνω ιό (COVID -19) καίτοι εξακολουθούσε να μην εμφανίζει πυρετό ή τα εν γένει συμπτώματά του, εν ολίγοις κατατασσόμενη στους λεγόμενους «ασυμπτωματικούς ασθενείς».

Την ίδια κιόλας μέρα ο πονόλαιμος της είχε πλέον αρχίσει να υποχωρεί και δεν παρουσίαζε πλέον κανένα απολύτως σύμπτωμα, πολλώ μάλλον δεν είχε ούτε έχει εμφανίσει ποτέ πυρετό.

Ωστόσο, τηρεί πιστά τις παραπάνω οδηγίες των ιατρών, προέβη άμεσα στην ανελλιπή λήψη του φαρμάκου που της συνέστησαν και τελεί έκτοτε εκουσίως σε «καραντίνα» άλλως παραμένει στην οικία της, τηρώντας εις το έπακρον τα μέτρα ασφαλείας που συνιστά εν προκειμένω ο ΕΟΔΔΥ και οι ιατροί, ώστε ν’ αποφευχθεί πιθανή μετάδοση του ιού.

Συγκεκριμένα, μένει πλέον μόνη της, συντηρώντας η ίδια τον εαυτό της σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της οικίας, τηρώντας σε κάθε περίπτωση όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής όσον αφορά την απολύμανση των ενδυμάτων, των οικιακών συσκευών και του χώρου.

Τα άτομα δε του οικείου οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος, με τα οποία είχε έλθει σε επαφή έχουν ήδη υποβληθεί στις αναγκαίες εξετάσεις περί ανίχνευσης του ιού COVID-19 και έχουν ήδη λάβει τα αποτελέσματά τους, τα οποία όλα ανεξαιρέτως είναι αρνητικά.

Την 21η Αυγούστου 2020 κι ενώ η κατάσταση της υγείας της είναι σύμφωνα με τα προειλημμένα καλή, θα υποβληθει εκ νέου στις απαιτούμενες εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ώστε πλέον, σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών του, να διαπιστωθεί ότι δεν νοσεί από τον συγκεκριμένο ιό και δεν συντρέχει κίνδυνος για την υγεία της, αλλά και πιθανότητα μετάδοσής του σε τρίτους.

Το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κρούσμα COVID -19 στη Ρόδο και δη στην «κλειστή» κοινωνία της δημοτικής κοινότητας στην οποία διαμένει, εύλογα έλαβε διαστάσεις και κατέστη ευρέως γνωστό.

Άλλωστε και η ίδια, προκειμένου να προστατέψει τους οικείους της και ν’ αποτρέψει πιθανή μετάδοση του ιού φρόντισε να πληροφορήσει εγκαίρως σχετικά όλα τα άτομα με τα οποία είχε συναναστραφεί.

Κι ενώ από την πλευρά της έχει πράξει ό,τι θα έπραττε κάθε μέσος συνετός και υπεύθυνος άνθρωπος προς ασφάλεια των ατόμων του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος, αλλά και των τρίτων, ώστε ν’ αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, αφού δεν απέκρυψε αλλά γνωστοποίησε άμεσα την κατάσταση της υγείας της, παρά το γεγονός ότι κατατάσσεται στους «ασυμπτωματικούς» ασθενείς, τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου 2020 και ώρα 04:42 π.μ. -ενώ είχε ήδη διαδοθεί ότι νόσησε από τον παραπάνω ιό- έλαβε στον λογαριασμό της στο «Instagram» ένα αίτημα για μήνυμα από άγνωστο λογαριασμό. Δεν έκανε αποδεκτό για λόγους ασφαλείας το ως άνω μήνυμα, ωστόσο εχει, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Instagram, τη δυνατότητα να το διαβάσει.

Ο συντάκτης του άθλιου μηνύματος με χυδαίες ύβρεις και κατηγορίες εναντίον της την σόκαρε, ενώ ευρισκόταν μόνη στο σπίτι της, έντρομη ενημέρωσε τους οικείους της τηλεφωνικά, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να την καθησυχάσουν και να την προστατέψουν προσπάθησαν, να επικοινωνήσουν με τον λογαριασμό, γεγονός που στάθηκε αδύνατο, διότι προφανώς είχε αλλάξει ή κλείσει.

Εξαιτίας του μηνύματος τελεί μέχρι σήμερα σε κατάσταση συνεχούς αναστάτωσης, καθώς δέχθηκε μία άδικη και άκρως προσβλητική επίθεση από άγνωστο πρόσωπο, που σκοπίμως την προσέβαλε, εξαπολύοντας εναντίον της ύβρεις, που αν μη τι άλλο θίγουν, την τιμή, την αξιοπρέπειά της και εν γένει την ηθική της υπόσταση.

Τελεί δε έκτοτε σε κατάσταση τρόμου, καθώς ένα άγνωστο πρόσωπο εξαπέλυσε σε βάρος της χυδαίες ύβρεις, εκφράζοντας εναντίον της μένος, λόγος για τον οποίον εύλογα φοβάται για την ασφάλειά της, αφού δεν γνωρίζει την ταυτότητα του και τις προθέσεις του.

Η έγκληση υποβλήθηκε δια της πληρεξουσίας δικηγόρου της κ. Αικατερίνης Γιαννιού-Αθανασίου.

http://www.topontiki.gr

Πηγή: madata.gr