Ρωσία: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για φάρμακο πρόληψης και θεραπείας της Covid-19

0
49

Η Ομοσπονδιακή Βιοϊατρική Υπηρεσία της Ρωσίας (FMBA) ανακοίνωσε την παραλαβή διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το MIR-19, ένα φάρμακο που προορίζεται για την πρόληψη και τη θεραπεία της Covid-19, σύμφωνα με ιστοσελίδα του οργανισμού.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Rospatent) εξέδωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Κρατικό Επιστημονικό Κέντρο “Ινστιτούτο Ανοσολογίας” της Ομοσπονδιακής Ιατρικής και Βιολογικής Υπηρεσίας για ένα συνδυασμένο φάρμακο με αντιικό αποτέλεσμα κατά του νέου κορωνoϊού SARS-CoV-2, που αναπτύχθηκε για λογαριασμό του επικεφαλής του FMBA Ρωσία. Το φάρμακο ονομάζεται MIR-19, αναφέρει η ανακοίνωση. Όπως σημειώνεται το “MIR” σημαίνει μικρό παραβαλλόμενο RNA. Το φάρμακο προορίζεται για την πρόληψη ή τη θεραπεία λοίμωξης από κορονοϊό με εισπνοή ή ενδορινική χορήγηση.

Το φάρμακο προορίζεται για την πρόληψη ή τη θεραπεία λοίμωξης από κορονοϊό μέσω εισπνοής ή ενδορινικής χορήγησης. Σύμφωνα με την επικεφαλής της υπηρεσίας Βερονίκα Σκβόρτσοβα, το φάρμακο δεν επηρεάζει το ανθρώπινο γονιδίωμα και την ανοσία, ενώ είναι και ασφαλές. Ταυτόχρονα, το φάρμακο σταματά την εξάπλωση του ιού και αποτρέπει τις πιο σοβαρές μορφές ανάπτυξης λοίμωξης από κορωνοϊού, καθώς και σύνδρομα πνευμονίας και οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

“Επί του παρόντος, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της κλινικής μελέτης του φαρμάκου, η οποία έχει αποδείξει την ασφάλεια του και την καλή του ανταπόκριση. Η δεύτερη φάση της μελέτης του φαρμάκου σε άτομα που έχουν μολυνθεί με SARS-CoV-2 ξεκίνησε”, συμπλήρωσε η Βερονίκα Σκβόρτσοβα.

Ο οργανισμός πρόσθεσε πως χθες στο επιστημονικό περιοδικό της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI) “Αλλεργία: Ευρωπαϊκό περιοδικό αλλεργίας και κλινικής ανοσολογίας”, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο από το Ινστιτούτο FMBA σχετικά με αυτό το φάρμακο. Στη μελέτη τους, οι συγγραφείς αξιολόγησαν την αντιική δράση του φαρμάκου κατά της λοίμωξης από κορονoϊό σε πειράματα in vitro και in vivo.

Πηγή: madata.gr