Ρωσία: Καμπανάκι για τον κορονοϊό παρά την μείωση των κρουσμάτων

0
78

Ο επιδημιολογικός κίνδυνος στη Ρωσία, που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, παραμένει και θα παραμείνει ακόμη για κάποιο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρατηρείται μια τάση μείωσης των κρουσμάτων, ο αριθμός των οποίων όμως εξακολουθεί να είναι μεγάλος.

«Είναι προφανές ότι επιδημιολογικός κίνδυνος παραμένει και αφορά περισσότερο εκείνους τους πολίτες που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και αναμφίβολα ο κίνδυνος αυτός θα παραμείνει για κάποιο ακόμη χρονικό διάστημα, αλλά για πόσο κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ταυτόχρονα, είπε ο Πεσκόφ, τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη νόσο « μας χαροποιούν, επειδή δείχνουν τάση μείωσης». «Όμως ανεξάρτητα από την τάση αυτή, οι αριθμοί αυτοί εξακολουθούν να είναι αρκετά μεγάλοι. Και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να νοσήσει ο καθένας από εμάς», προσέθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην καθημερινή ζωή, στις συνθήκες εργασίας και στα εισοδήματα των πολιτών είναι αναπόφευκτες, εξέφρασε την πεποίθηση ότι και αυτές θα ξεπεραστούν, αφού οι πανδημίες περνούν και η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα της.

Πηγή: madata.gr