Ρωσίδα κατάσκοπος: Ετοιμαζόταν να παντρευτεί στην Ελλάδα – Το ταξίδι στην Ινδία και η διαφυγή

0
30

Στη δημοσιότητα είναι από χθες η φωτογραφία του συζύγου της Ρωσίδας κατασκόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες η «Μαρία Τσάλλα» θα παντρευόταν στην Ελλάδα.

Η Ιrena Alexandrovna Smireva, όπως είναι το πραγματικό της όνομα είναι παντρεμένη με άλλον κατάσκοπο ο οποίος ζούσε στην Βραζιλία ως «Daniel Campos».

Και οι δύο διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις στις χώρες που είχαν εγκατασταθεί και στις οποίες παρίσταναν πως έχουν μία φυσιολογική ζωή για να ενσωματωθούν πλήρως. Ωστόσο μία μέρα εξαφανίστηκαν ξαφνικά με τους συντρόφους που άφησαν πίσω να τους αναζητούν.

Στην περίπτωση της «Μαρίας Τσάλλα», ο σύντροφός της, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκπαιδευτικός, ισχυρίστηκε πως οι δυο τους είχαν αρχίσει να προετοιμάζουν τον γάμο τους. Ο ίδιος έμεινε έκπληκτος από την εσπευσμένη φυγή της ενώ σε επικοινωνία που είχε μαζί του, η 35χρονη επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Σε καμία περίπτωση το μυαλό του δεν θα μπορούσε ποτέ να πάει στο γεγονός ότι η γυναίκα την οποία ετοιμαζόταν να παντρευτεί είχε διπλή ζωή και μάλιστα ήταν κατάσκοπος της Ρωσίας.

Αντίστοιχη και η περίπτωση του «Daniel Campos», όπου η σύντροφός του στην Βραζιλία άρχισε να τον αναζητά δηλώνοντας την εξαφάνισή του στις Αρχές και δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Smireva έφυγε από την Ρωσία το 2017. Προορισμός της ήταν το Μεξικό. Εκεί  «έβγαλε» διαβατήριο Λατινικής Αμερικής. Με αυτό κατάφερε να έρθει, ύστερα από έναν χρόνο, στην Ελλάδα. Νοίκιασε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι και άνοιξε δίπλα από την πολυκατοικία το μαγαζί με τα πλεκτά. Κάποιοι γείτονες υποστηρίζουν ότι ήταν δραστήρια και κοινωνική γυναίκα, η οποία εκτός από το κατάστημά της ασχολούταν ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της στα social media.

Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) η «Μαρία Τσάλλα» άρχισε την επιχειρηματική της δραστηριότητα στις 13/1/2020 έχοντας ως έδρα στην οδό Τζαφέρη 16 στην Αθήνα. Πρόκειται για μια ατομική επιχείρηση με αντικείμενο το «Λιανικό Εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων και λογισμικού, με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, καθώς και πώληση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου στο διαδίκτυο με αμοιβή ή βάσης σύμβασης».

Προκαλεί δηλαδή εντύπωση ότι η δραστηριότητα της ατομικής επιχείρησης της δεν είχε σχέση με το μαγαζί  με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας. Ούτε ακόμη και με την φωτογραφία, η οποία ήταν το χόμπι της.

Λίγο αργότερα μετέφερε την έδρα της ατομικής επιχείρησης της στην οδό Αριαννού 2-4 στο Παγκράτι, δίπλα στην οικία της.

Οι Ελληνικές Αρχές ειδοποιήθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών, καθώς είχε προηγηθεί και η σύλληψη ενός κατασκόπου στη Σλοβενία. Τον Ιανουάριο του 2023, χρησιμοποιώντας το ελληνικό διαβατήριο με το όνομα «Μαρία Τσάλλα», η Ρωσίδα κατάσκοπος  αναχώρησε με προορισμό την Ινδία. Στο τηλέφωνο είπε στην υπάλληλο του καταστήματός της ότι δεν επιστρέψει πίσω, καθώς τίποτα δεν την κρατάει. Σκοπός της, όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, θα ήταν να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στην Άπω Ανατολή και στην Ταϊλάνδη. «Κράτα το μαγαζί και κάντο ό,τι θες»  είπε στην εμβρόντητη υπάλληλό της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι πιθανόν να πήγε στην Ταϊλάνδη προκειμένου να συναντήσει τον σύζυγό της, ο οποίος «εξαφανίστηκε» από την Βραζιλία χωρίς να συλληφθεί, όταν κάποιοι ανακάλυψαν τη δράση του.

Γιατί ήρθε στην Ελλάδα

Όσον αφορά στην δράση της στην Ελλάδα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΕΥΠ εκτιμούν πως στα 5 χρόνια που διέμενε στην χώρα μας δεν είχε αναπτύξει επιχειρησιακή δράση. Ήταν η περίοδος της προετοιμασίας της για να αναλάβει την επόμενη αποστολή της σε κάποια άλλη χώρα.

Μέσα στα πέντε αυτά χρόνια ήθελε όμως να γίνει μέλος ελληνικής κοινωνίας και να μην κινήσει υποψίες. Στο πλαίσιο αυτό έκανε σχέση με Έλληνα, ο οποίος φέρεται να έχει αναφέρει στις Αρχές πως δεν είχε καταλάβει τίποτα και πως προετοίμαζαν τον… γάμο τους.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι η είδηση της σύλληψης κατασκόπου στην Ιταλία (και αυτή με το όνομα Μαρία), η οποία αφού τελείωσε η περίοδος προσαρμογής της κατάφερε να προσληφθεί ως υπάλληλος στο ΝΑΤΟ. Ενδεχομένως και για την Ελληνίδα «Μαρία Τσάλλα» το… μέλλον της να βρισκόταν σε κάποιο σημαντικό πόστο σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή οργανισμό.

πηγή: enikos.gr

Πηγή: madata.gr