Ρούλα Πισπιρίγκου: Πάσχα στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού – Ποιος είναι ο άνδρας στήριγμά της

0
80

Μέσα στο κελί, στον πρώτο όροφο της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται απομονωμένη τις τελευταίες 15 ημέρες.
Την πρώτη και τελευταία μέχρι σήμερα που η μητέρα και η αδελφή της πήγαν στις φυλακές για να την επισκεφθούν, τρεις ημέρες μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να προφυλακιστεί. Ήταν τότε που της πήγαν προσωπικά της αντικείμενα που επιτρέπεται η 33χρονη να έχει μαζί της, τηλεκάρτες, μια κεραία για τη τηλεόραση που ζήτησε να έχει στο κελί της και 100 ευρώ.

Το κελί της 33χρονης
Η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο κελί των φυλακών Κορυδαλλού, αφού πρώτα ελέγχθηκε ο χώρος και έγιναν κάποιες μικροεπισκευές. Μέσα σε αυτό, υπάρχει ένα σιδερένιο κρεβάτι, στον τοίχο είναι κολλημένες κάποιες σελίδες από περιοδικά από την προηγούμενη κρατούμενη και φυσικά, η τηλεόραση που ζήτησε από την πρώτη στιγμή η 33χρονη, παραμένει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με την κρατούμενη να παρακολουθεί διαρκώς όλα όσα μεταδίδονται για την υπόθεσή της. Έχει επίσης, δική της τουαλέτα και ντουζιέρα, κι έτσι δεν χρειάζεται να μεταφέρεται αλλού.

Ακριβώς έξω από το κελί υπάρχει το καρτοτηλέφωνο, με το οποίο η Ρούλα επικοινωνεί με τον έξω κόσμο. Καθημερινά, από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι, παρότι έχει το δικαίωμα να προαυλίζεται μόνη της, εκείνη επιλέγει να μιλά ασταμάτητα στο τηλέφωνο, με τις τηλεκάρτες να τελειώνουν η μια πίσω από την άλλη. Άλλωστε δεν υπάρχει κάποιος άλλος κρατούμενος που να το χρησιμοποιεί κι έτσι ο χρόνος για εκείνη είναι απεριόριστος.

Πάσχα στη φυλακή
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι συνεργάσιμη. Αγαπημένα της βιβλία στις φυλακές οι νουβέλες που από την πρώτη μέρα ζήτησε να της φέρουν. Τρέφεται κυρίως με πράγματα από το κυλικείο τα οποία αγοράζει μιας και δεν της άρεσαν τα φαγητά της φυλακής. Κατά τα άλλα, περνά τον χρόνο της παρακολουθώντας εκπομπές στην τηλεόραση.

Λόγω των ημερών, η 33χρονη ρώτησε εάν θα μπορούσε να επισκεφθεί το εκκλησάκι των φυλακών, χωρίς, μέχρι στιγμής να έχει επίσημα ζητήσει κάτι τέτοιο, ώστε να μπορέσει, και αυτό, να το κάνει σε ώρα που δεν θα είναι παρόντες άλλοι κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου έχουν προγραμματίσει να την δουν το Μ. Σάββατο, σε ένα από τα έκτακτα επισκεπτήρια που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας ως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Οι δε, δικηγόροι της, το πιθανότερο είναι να συναντηθούν ξανά μαζί της την επόμενη εβδομάδα, όταν θα μπορούν να απαντήσουν στο επίμονο ερώτημά της που αφορά το αίτημα της αποφυλάκισης.

Ο «βράχος» στο πλευρό της
Όλες αυτές τις ημέρες που η 33χρονη βρίσκεται στη φυλακή, υπάρχει ένας πρόσωπο, το οποίο, όπως και η ίδια έχει παραδεχθεί, την στηρίζει όσο κανείς άλλος.

Η Ρούλα επικοινωνεί με αυτό το συγκεκριμένο πρόσωπο μόνο τηλεφωνικά, μιας και στα επισκεπτήρια επιτρέπονται μόνο συγγενείς πρώτου βαθμού, ωστόσο, φαίνεται πως ο άνδρας αυτός είναι το στήριγμά της…

megatv

Πηγή: madata.gr