Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε online σεμινάριο εγκληματολογίας λίγο πριν τη σύλληψή της

0
73

Δέκα ημέρες πριν συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε πληροφορίες σε διαδικτυακό σεμινάριο εγκληματολογίας. Ένα online πρόγραμμα που είχε παρακολουθήσει για 7 ολόκληρους μήνες, αμέσως μετά το θάνατο της μικρής Ίριδας και το οποίο όμως είχε ήδη είχε ολοκληρωθεί.

Αυτή είναι η μαρτυρία συμφοιτητή της που αποκάλυψε η εκπομπή Live News. Και τα ερώτημα εύλογο. Τι αναζητούσε στο σεμινάριο εγκληματολογίας;

Άτομο που παρακολουθούσε μαζί με την Ρούλα Πισπιρίγκου το σεμινάριο αυτό αποκάλυψε τα εξής στο MEGA:

«Το σεμινάριο άρχισε τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή περίπου την περίοδο της πρώτης εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο. Είχε διάρκεια 7 μηνών και τα δίδακτρα ήταν 590 ευρώ. Αν κατέβαλες το ποσό εφάπαξ υπήρχε 25% έκπτωση. Εγγράφηκαν περίπου 800 άτομα, αλλά τις online παραδόσεις τις παρακολουθούσαν σίγουρα λιγότεροι».

Το σεμινάριο χωριζόταν σε ενότητες και μεταξύ αυτών διδάσκονταν θεωρίες του εγκλήματος, τρόποι εφαρμογής του νόμου, βίαια εγκλήματα και σωφρονισμός, ενώ υπήρχαν και γραπτές εργασίες.

Όπως αποκάλυψε το άτομο αυτό, το κλίμα στα online μαθήματα ήταν καλό και οι φοιτητές συμμετείχαν ζωηρά. Οι καθηγητές δέχονταν ερωτήσεις από τους φοιτητές, ωστόσο εκείνο του έκαναν εντύπωση οι εξής ερωτήσεις: «Υπάρχει έγκλημα αν δεν βρεθεί πτώμα;», «Υπάρχει το τέλειο έγκλημα;».

«Αυτές διατυπώνονταν από τους μαθητές ανώνυμα, επομένως δεν γνωρίζω ποιος τις έκανε», είπε.

Ακόμη αποκάλυψε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου συνδέθηκε στο online σεμινάριο λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή της.

«Επισκέφτηκα την πλατφόρμα στις 30 Μαρτίου όταν έγινε γνωστή η σύλληψη της 33χρονης. Από την αυτόματη ενημέρωση φαινόταν ότι η ίδια είχε επισκεφτεί την πλατφόρμα του σεμιναρίου πριν από 10 μέρες, στις 20 ή 21 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί το σεμινάριο είχε από καιρό τελειώσει».

Έγγραφο «φωτιά» καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της 33χρονης
Έγγραφο ντοκουμέντο που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου ότι δεν γνώριζε την ουσία κεταμίνη έφερε στο φως ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος. Το έγγραφο ήταν πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο του Ρίου και σημείωνε με σαφήνεια τις ποσότητες κεταμίνης που πρέπει να λάβει η 9χρονη, μόνο εάν αυτό κρίνονταν απαραίτητο από τους γιατρούς.

Η Πισπιρίγκου μέσω του δικηγόρου της συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την κεταμίνη.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε σήμερα μάρτυρας από το οικογενειακό περιβάλλον των δυο οικογενειών την καταγγελία για την κακοποίηση της Τζωρτζινας ειχε κάνει στο «Χαμόγελο του παιδιού» η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη.

Τις επόμενες ημέρες,σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναμένεται να καταθεσει στις αρχές ο συγγενής τεχνικός της Πισπιρίγκου που τη βοηθούσε να διαγράφει τα ηλεκτρονικά της ίχνη από το διαδίκτυο.

Η Τζωρτζίνα μπορεί σήμερα να ήταν στη ζωή εάν οι Αρχές είχαν ακολουθήσει το πρωτόκολλο στο θάνατο της Ίριδας.

Το πόρισμα των ιατροδικαστων για τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας αναμένεται να δρομολόγησει καταιγιστικές εξελίξεις

Η Πισπιρίγκου σε κάθε τόνο δηλώνει πως αυτό που την απασχολειί αυτή τη στιγμη είναι να βγει από τη φυλακή. Το αίτημα αποφυλάκισης πάντως φαίνεται προς το παρόν να παγώνει.

Πηγή: madata.gr