Ρούλα Πισπιρίγκου: Το ένοχο ψέμα της και τα στοιχεία που τη διαψεύδουν

0
71

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνά τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας έχει πλέον καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ψεύδεται

«Η απόπειρα παραπλάνησης των διωκτικών αρχών από την Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τελεσφόρησε. Αντιθέτως, συνιστά ”ομολογία” για τον θάνατο της Ίριδας, χωρίς οσονούπω να χρειάζονται εισαγωγικά στην λέξη ”ομολογία”».

 Έμπειρος αξιωματικός της ΕΛΑΣ σχολίασε με τον ανωτέρω τρόπο την αλληλουχία των γεγονότων από τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα της 21ης Μαρτίου 2021 μέχρι τις 11.30 το πρωί, που το 6,5 μηνών βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια του.

Στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε μια συνομιλία της με την προφυλακισμένη μητέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, η οποία σε συνδυασμό με μια ανάρτηση της κι ένα ψέμα που είπε στην δαιμόνια ρεπόρτερ, φανερώνει ότι είχε (προφανείς) λόγους να κρύψει την ακριβή ώρα θανάτου και τον τρόπο που έφυγε η ζωή από την Ιριδα.

Eίπε ψέματα στην Αγγελική Νικολούλη
Με χρονολογική σειρά εκείνη τη νύχτα, από τις μαρτυρίες της μητέρας και της αδελφής της Ιριδας, έχει προκύψει ότι, με φευγάτο τον σύζυγο Μάνο από το σπίτι, έπεσαν για ύπνο οι δύο αδελφές, η Τζωρτζίνα και η Ιριδα στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Σε μεταγενέστερη διαδικτυακή ανάρτησή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε λίγο για φευγιό της Ιριδας το ξημέρωμα.

Στην προχθεσινοβραδινή εκπομπή, η Αγγελική Νικολούλη έφερε στο φως μία από τις πολλές συνομιλίες της με την Ρούλα, σύμφωνα με την οποία η μητέρα ανέφερε στη δημοσιογράφο ότι η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα της είπε στο… αυτί ότι ”ο θάνατος της Ιριδας προορίζεται μεταξύ 8-9 το πρωί…”.

Ωστόσο, με βάση εγκυρότατους ιατροδικαστικούς κύκλους της Πάτρας τέτοιος χρονικός προσδιορισμός ΔΕΝ έγινε από την κ. Τσιόλα. Πρόσθεσαν μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι και τα εξής: «Είναι γνωστό ότι δεν αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση της κ. Τσιόλα ώρα θανάτου. Και πώς ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς είναι δεδομένο ότι η νεκροψία – νεκροτομή έγινε μετά από 30 ολόκληρες ώρες;».

Το συμπέρασμα και το κίνητρο
Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, που ερευνά τις συνθήκες θανάτου της Ιριδας έχει πλέον καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ψεύδεται και χαρακτηρίζεται απέλπιδα η προσπάθειά της να παραπλανήσει τους πάντες, για να φανεί ότι το μωρό πέθανε ενώ η ίδια… κοιμόταν. Όμως, ξημέρωμα δεν είναι η… 8η ή 9η πρωινή, όπως θα ‘θελε η μητέρα να πιστέψουν οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ξημέρωμα λογίζεται η ώρα πολύ πιο νωρίς, εντός της οποίας περιλαμβάνεται η 7.30 πρωινή, όταν ακούστηκε κλάμα της Ιριδας και ξύπνησαν οι δύο αδελφές, με την Ρούλα να πηγαίνει πάνω από την κούνια…

 Στο παζλ του θανάτου της Ιριδας, το ”ένοχο” ψέμα της Ρούλας βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Η ίδια δε, βρισκόταν σε κατάσταση ”φόρτισης” αν ληφθεί υπόψη ότι είχε προκληθεί ο καβγάς της με τον Μάνο και η φυγή του τελευταίου από το σπίτι το προηγούμενο βράδυ.

 Ο Μάνος επιβεβαίωσε τον άγριο τσακωμό 
Ο Μάνος ήταν έξω φρενών, γιατί όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε στην Αγγελική Νικολούλη, είχε ανακαλύψει ότι η σύζυγός του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση! Ο Μάνος περιέγραψε αργότερα τις σκηνές σε φίλους του και από τις περιγραφές προκύπτει ότι αντάλλαξαν βαριές και ακατανόμαστες κουβέντες, που συνοδεύτηκαν από ξυλοδαρμό της Ρούλας…

Ο άγριος τσακωμός λίγο πριν φύγει από τη ζωή η Ίριδα, είναι ένα στοιχείο που επεξεργάζονται οι διωκτικές αρχές, καθώς κι αυτό εντάσσεται στην αναζήτηση του κινήτρου, που θα μπορούσε να αφορά την εν διαστάσει σύζυγο, αν καταστεί κατηγορούμενη για το φόνο και της Ιριδας.
Κάθε φορά που ένα παιδί της οικογένειας έφευγε από τη ζωή, διαφαίνεται ότι η μητέρα επιχειρούσε να ”συγκινήσει” το Μάνο για να μην την εγκαταλείψει.

pelop.gr

Πηγή: madata.gr