Ρούλα Πισπιρίγκου: Υπό κράτηση σε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό – Ανεπιθύμητη στις φυλακές

0
53

Αμίλητη, με βλέμμα παγωμένο, η 33χρονη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών περνάει την πύλη των φυλακών…
Η υποδοχή από συγκεντρωμένους πολίτες, οργισμένη.

Σε όλη τη διαδρομή από την αστυνομική διεύθυνση έως και τις φυλακές το αυτοκίνητο που μετέφερε την Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν περικυκλωμένο από οχήματα της αστυνομίας.

Η 33χρονη, η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε με κεταμίνη την 9χρονη Τζωρτζίνα, είναι ανεπιθύμητη στη φυλακή από τις κρατούμενες. Θεωρείται κόκκινο πανί και την υποδέχθηκαν με βρισιές και απειλές.

Η επιλογή του Κορυδαλλού έγινε γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις, καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η 33χρονη με το που έφτασε στον Κορυδαλλό ήταν να επισκεφθεί το γραφείο του διευθυντή. Του ζήτησε να έχει άμεση πρόσβαση σε ένα τηλέφωνο και να τοποθετηθεί στο κελί της τηλεόραση.

«Μου είπε τι πράγματα θέλει να της πάω πώς είναι η κατάσταση τη ρώτησα πως είναι μου είπε μια χαρά. Είναι μόνη της , θα με πάρει μου είπε σε μια ώρα είναι μια χαρά», δήλωσε η αδερφή της κατηγορούμενης.

Όταν όμως μπήκε στο κελί του πρώτου ορόφου των γυναικείων φυλακών, όπου και θα παραμείνει απομονωμένη καθ’όλη τη διάρκεια της κράτησης της προκειμένου να είναι ασφαλής, η συμπεριφορά της άλλαξε. Άρχισε να κλαίει και να ουρλιάζει. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έσπευσαν άμεσα κοντά της.

«Είδαμε μια γυναίκα ταραγμένη και σε κατάσταση σοκ. Έκλαιγε και έλεγε συνέχεια ότι είναι άδικα στη φυλακή. Προσπαθούσαμε ώρα να τη συνεφέρουμε», είπαν στο MEGA οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Το κελί της έχει δύο κρεβάτια και μπάνιο, ενώ στο διάδρομο υπάρχει καρτοτηλέφωνο καθαρά και μόνο για προσωπική της χρήση.

Θα προαυλίζεται μόνη της, θα βρίσκεται υπό 24ωρη επιτήρηση και δε θα έχει καμία οπτική επαφή με τις άλλες κρατούμενες οι οποίες βρίσκονται στο ισόγειο των φυλακών.

Θα μπορούν να την επισκέπτονται μόνο οι δικηγόροι της και οι συγγενείς πρώτου βαθμού, ενώ εάν χρειαστεί ιατρική βοήθεια αυτή θα της παρασχεθεί άμεσα.

«Μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της, αλλά όχι στα παιδιά της. Ποτέ. Τα υπεραγαπούσε, τα λάτρευε, ήταν πρότυπο μητέρας. Υπάρχουν και οι γείτονες, υπάρχουν και οι φίλοι. Ήταν πρότυπο μητέρας. Και στα τρία παιδιά», είπε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Και όλα αυτά την ώρα που η κόρη της Ρούλα βρίσκεται μακριά τους, μέσα σε ένα κελί στις φυλακές Κορυδαλλού προσπαθώντας να πείσει πως είναι αθώα.

Πηγή: madata.gr