Σανγκάη: Σταδιακή άρση του lockdown – Ανοίγουν εμπορικά κέντρα, κλείνουν αυτοσχέδια νοσοκoμεία

0
61

Σε σταδιακή άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19 θα προχωρήσουν οι αρχές στη Σανγκάη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος της κινεζικής μεγαλούπολης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε άρθρο στο newsbomb.gr από αύριο Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν ορισμένες επιχειρήσεις, όπως εμπορικά κέντρα και κομμωτήρια, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Το οικονομικό κέντρο της Κίνας με πληθυσμό περίπου 25 εκατομμυρίων παρέμεινε σε καθεστώς lockdown για περισσότερες από έξι εβδομάδες, στην προσπάθεια των αρχών να αναχαιτιστεί η επέλαση του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι κάτοικοι περιορίστηκαν κυρίως στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, με τις κανονικές αγορές να έχουν ανασταλεί σε μεγάλο βαθμό σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Η Σανγκάη θα ανακοινώσει επίσης σύντομα μια τρίτη «λευκή λίστα», με περισσότερες από 820 εταιρείες που ασχολούνται με εισαγωγές και εξαγωγές που μπορούν να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης

Σύμφωνα με τις αρχές , πέντε από τα 10 αυτοσχέδια νοσοκομεία σε δημοτικό επίπεδο έχουν κλείσει. Ωστόσο, οι τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν για πιθανή ανάκαμψη επιδημίας σε πολλές γειτονιές της Σαγκάης, όπου η διαδικασία της πρόληψης συναντά εμπόδια, ανέφεραν οι Global Times.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 1.789 κρούσματα κορονοϊού και τρεις θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος, από όπου άρχισε πριν από περίπου δύο χρόνια η παγκόσμια υγειονομική κρίση, έχει φθάσει τους 5.209 νεκρούς επί συνόλου 221.804 μολύνσεων. Ωστόσο, ο απολογισμός θεωρείται γενικά υποτιμημένος από τους ειδικούς.

Πηγή: madata.gr