Σαρηγιάννης: Είμαστε σε φάση που μπορούμε να το ελέγξουμε, χωρίς κάτι δραματικό σε επίπεδο μέτρων

0
40

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

«Είμαι έξω από το κέντρο εμβολιασμού στα Πατήσια γιατί εμβολιάζεται η μητέρα μου», ανέφερε αρχικά ο καθηγητής.

«Έχουμε μια επιτάχυνση της αύξησης, την περιμέναμε. Αυτό που με απασχολεί είναι τι ποσοστό οφείλονται στα μεταλλαγμένα στελέχη. Αυτό θα μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε», σημείωσε σχολιάζοντας την αύξηση στα κρούσματα.

«Είναι αριθμός στα προβλεπόμενα μεγέθη, οπότε η διασπορά οφείλεται κυρίως στον συνωστισμός από το άνοιγμα της οικονομίας. Είναι πολύ χρήσιμο να κάνουμε μεγάλη κι εκτεταμένη ανίχνευση των ιών και αλληλούχιση», πρόσθεσε.

Αναφορικά για τα στοιχεία των μοντέλων για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε πως αναμενόταν μια σχετική ύφεση κάτι που δεν αποδεικνύεται από τα νούμερα των τελευταίων 24ώρων.

«Την επόμενη εβδομάδα, προβλέπαμε μια σχετική ύφεση και σταθεροποίηση σχετικά, με δεδομένο και τον καλό καιρό. Είναι σημαντικό να δούμε τις τάσεις για μια – δυο μέρες ακόμα. Είμαστε σε φάση που μπορούμε να το ελέγξουμε, χωρίς κάτι δραματικό σε επίπεδο μέτρων», τόνισε.

«Πρέπει πρώτα από όλα να εφαρμόσουμε τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. Η τηλεργασία πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους… Να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ και την αλληλούχιση», σημείωσε ερωτηθείς για την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων.

Πηγή: madata.gr