Σαρηγιάννης: Επιδείνωση λόγω του μεταλλαγμένου κορονοϊού – 2.000 κρούσματα τέλος Μάρτη

0
40

Για επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, εκανε λόγο μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Οκ. Σαρηγιάννης ερωτηθείς για τη χθεσινή άνοδο των κρουσμάτων τόνισε ότι “ο αριθμός 842 είναι μεγαλύτερος από ότι προέβλεπαν τα μοντέλα μας, το παρατηρούμε με ενδιαφέρον, όχι με ανησυχία”.

Απαντώντας στο ερώτημα που θα βρίσκονται τα κρούσματα σε 15 ημέρες δήλωσε: “Πιστεύω ότι θα είμαστε κοντά στα 1.000 και λίγο παραπάνω. Με δεδομένο το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού θα βλέπουμε περαιτέρω αύξηση, μεγαλύτερη από ότι θα θέλαμε. Προς τον Μάρτη θα πάμε σε αυξημένα κρούσματα…”.

2.000 κρούσματα τέλος Μάρτη

«15 Μαρτίου θα ήταν 1.700 κρούσματα και θα φτάναμε στις 2.000 τέλος Μάρτη. Οι αριθμοί θα ήταν μεγάλοι, αλλά όχι δραματικοί ακόμα, στο επίπεδο του Νοεμβρίου. Θα υποστεί μεγάλη πίεση το Ε.Σ.Υ. Τώρα είμαστε μισοάδειοι αλλά θα γεμίσουμε σχετικά γρήγορα», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Σε επίπεδο νεκρών, τον Μάρτη το μοντέλο δεν αναφέρει δραματική αύξηση, “ημερήσιος αριθμός γύρω στους 50”. σημείωσε. “Μπορούμε να το αποφύγουμε αν όλοι συντονιστούμε και πέσουμε στη μάχη για να ανιχνεύσουμε τον ιό”, κατέληξε.

Σε ότι αφορά το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων σημείωσε ότι είναι υπέρ του να ανοίξουν τα σχολεία “αλλά με πολλά τεστ και διευρυμένο αριθμό αλληλουχίσεων των δειγμάτων ώστε να μπορούμε να παρατηρούμε καλύτερα την πορεία της διασποράς” υπογραμμίζοντας ότι πως αν δεν γίνουν αυτά, τότε θα ήταν καλύτερα να μείνουν κλειστά τα σχολεία καθώς θα βαδίζουμε στα τυφλά “λέγοντας να δούμε πως θα πάει”.

Πηγή: MEGA

Πηγή: madata.gr