Σαρώνει ο κορονοϊός στη Βρετανία: Αύξηση 167% των κρουσμάτων

0
52

Αύξηση 167% στον αριθμό των νέων διεγνωσμένων κρουσμάτων κορονοϊού έχει καταγραφεί στην Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία εξέτασης και ιχνηλάτησης της COVID-19 του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.

Η υπηρεσία αυτή διευκρίνισε ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αυξάνεται από τις αρχές του Ιουλίου και τώρα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν τον Μάιο όταν άρχισε τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις μετά τις αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για να κάνουν το τεστ για τον νέο κορονοϊό και τις καθυστερήσεις για να πάρουν τα αποτελέσματα.

Η υπηρεσία αυτή Test and Trace, σημείωσε ότι οι χρόνοι εξυπηρέτησης για τα τεστ που γίνονται στα σημεία αναφοράς έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ίδια, έχουν επίσης αυξηθεί οι χρόνοι και για τα τεστ που γίνονται στο σπίτι.

Επίσης, σύμφωνα με την Test and Trace, με το 82,6% από τους 15.526 ανθρώπους που υπάχθηκαν στο σύστημα επιτεύχθηκε επικοινωνία και τους ζητήθηκε η παροχή πληροφοριών για τις επαφές τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 61.790 άνθρωποι να ταυτοποιηθούν ως στενές επαφές κρουσμάτων νέου κορονοϊού. Στις περιπτώσεις αυτές που υπήρχαν διαθέσιμα λεπτομερή στοιχεία επικοινωνίας, με το 83,9% επιτεύχθηκε επικοινωνία, όπως και με το 73,9% από όλες τις επαφές τους που ταυτοποιήθηκαν.

Δεν σχεδιάζονται πρόσθετοι περιορισμοί στο Λονδίνο προς το παρόν

Η Βρετανία δεν σχεδιάζει πρόσθετους περιορισμούς για το Λονδίνο προς το παρόν, αλλά οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τον νέο “κανόνα των έξι”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ερωτηθείς για το εάν θα επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Αναφορικά με το Brexit, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει νομοθετικά μέτρα για να προστατεύσει την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία, μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού υποψήφιου προέδρου Τζο Μπάιντεν προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: madata.gr