Σχέδιο χαλάρωσης μέτρων με όπλο τους εμβολιασμούς – Τα επόμενα βήματα

0
24

Στην κυβέρνηση σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν τους επόμενους μήνες στην πλήρη χαλάρωση των μέτρων.

Βασικό πλεονέκτημα εξακολουθεί να είναι ο εμβολιασμός όλο και περισσότερων πολιττών, που θα οδηγήσουν στην ανοσία, γεγονός που προκρίνεται ένθερμα και από τους ειδικούς.

Επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα των εμβολιασμών σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Από αύριο, Δευτέρα 7 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 25-29 ετών. 
 
Την Παρασκευή 11 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα της μουσικής στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας που τώρα ξεκινάει από τις 00:30 θα παραταθεί μέχρι τη 01:30.

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον. Το σχέδιο πιθανόν να ανακοινωθεί αύριο, Δευτέρα. 

Ωράριο κυκλοφορίας

Οπως είπε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο OPEN, «εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως -επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων».

Αυτή τη στιγμή η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00 και υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ωράριο κατά το οποίο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών να διευρυνθεί κατά μισή ή και μία ώρα, δηλαδή η απαγόρευση να ξεκινά 01:00 ή 01:30.

Μουσική 

Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανακοινώσεις, πάντως, αναμένονται και για τη μουσική στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και τα beach bar. Επίσης, είναι πιθανό να ληφθούν αποφάσεις για τα φροντιστήρια, που παραμένουν κλειστά. Οι αλλαγές δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (19-21/06) και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενώ αν διατηρηθεί αυτή η επιδημιολογική εικόνα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μπαρ πριν από τις 30 του μηνός.

Πηγή: madata.gr