Σχολεία: Πόσα κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

0
32

Στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί μέχρι την Κυριακή στα σχολεία της χώρας σχετικά με τον κορονοϊό, αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να κάνω μία σύντομη αναφορά και στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί έως την Κυριακή σε σύνολο 14.060 σχολείων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Ανεστάλη η λειτουργία επτά σχολείων πανελλαδικά. αφορούσε σε δύο νηπιαγωγεία, δύο δημοτικά, δύο γυμνάσια και ένα λύκειο, επιπλέον είχαν κλείσει τμήματα σε 51 σχολεία σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα σε τρία νηπιαγωγεία, σε 18 δημοτικά, σε 17 γυμνάσια και 13 λύκεια».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον γεωγραφικό καταμερισμό αυτών των περιστατικών λέγοντας πως «τα περισσότερα βρίσκονται στην Αττική, όπου πέντε σχολεία ήταν σε εξ ολοκλήρου αναστολή, ενώ σε 39 σχολικές μονάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων υπογράμμισε ότι «50 αφορούσαν σε μαθητές, 16 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε ειδικό προσωπικό» επισημαίνοντας πως η «ιχνηλάτηση των κρουσμάτων δείχνει πως συνδέονται με διακοπές», ενώ καταλήγοντας υποστήριξε ότι με τα σημερινά δεδομένα «επί συνόλου 74.574 τμημάτων σε αναστολή είναι 71 τμήματα, ποσοστό δηλαδή 0,09%».

Πηγή: madata.gr