Σε εξέλιξη η φωτιά στη Βάρη – Εκκενώθηκαν τα παιδικά χωριά SOS και ένα γηροκομείο

0
98

Σε εξέλιξη παραμένει η  πυρκαγιά  στη Βάρη σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην οδό Οδυσσέως Ανδρούτσου, στην περιοχή Βάρης-Κορωπίου.

Εχει κλείσει η Βάρης-Κορωπίου και στα δύο ρεύματα στη συμβολή με την οδό Αναργυρούντος και στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Λόγω του καπνού δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα χωριά SOS που βρίσκονται στην περιοχή

Επίσης πριν από λίγο ηλικιωμένοι απομακύνθηκαν από γηροκομείο, αφού η φωτιά είναι σε κοντινή απόσταση. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ευλεπίδων και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της λεωφόρου Αναργυρούντος όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 Ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντέλλος, “η φωτιά έχει ελεγχθεί, βρίσκεται σε φάση ύφεσης”. Όπως περιέγραψε, 25 οχήματα της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών επιχειρούν στην περιοχή και 80 άνθρωποι υποστήριξαν την όλη επιχείρηση”. Όπως είπε ο δήμαρχος, “ζήτησα από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και την παρέμβαση των πτητικών μέσων και αμέσως ήρθαν δύο ελικόπτερα συνδράμοντας στο έργο της κατάσβεσης” ενώ πρόσθεσε ότι “η φωτιά έφτασε κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS, το οποίο εκκενώθηκε και τα παιδιά μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης, αλλά και κοντά στο Γηροκομείο, το οποίο εκκενώσαμε- από τους 120 ηλικιωμένους έφυγαν οι 70 αλλά επειδή στη συνέχεια η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αποφασίσαμε με τους αρμοδίους ότι δεν χρειαζόταν να μεταφερθούν οι υπόλοιποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας”.

Η φωτιά σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, “έφτασε περίπου στα 60- 70 μέτρα από τους φράχτες του Γηροκομείου και 100 από τα Παιδικά Χωριά SOS”. Η φωτιά κατά πάσα πιθανότητα, όπως εξήγησε ο ίδιος, ξεκίνησε είτε από μελίσσια ή από τσιγάρο, αλλά σε λίγη ώρα, όπως είπε, θα υπάρχει εικόνα από την Πυροσβεστική. Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι “δεν μας ανησυχεί κάτι ακόμα, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πολύ καλά, ακόμα μένουν να σβήσουν τα τελευταία “καντηλάκια” φωτιάς”, ενώ είπε ότι “ο καιρός είναι δύσκολος σήμερα”.

 Η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά στα Παιδικά Χωριά SOS με αποτέλεσμα αμέσως να εκκενωθούν προληπτικά.

Ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Πρωτόπαππας, μιλώντας στο enikos.gr εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για την έγκαιρη επέμβαση του δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής ώστε να μην κινδυνέψει κανένα παιδί. Ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του καθώς η περιοχή είναι πολύ κατοικημένη και ταυτόχρονα βραχώδης με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαππα, τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, στα Παιδικά Χωριά SOS βρίσκονταν 94 άτομα εκ των οποίων τα 60 παιδιά και τα υπόλοιπα “μητέρες” που τα φροντίζουν. Επίσης εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη εκπαίδευση στη σχολή μητέρων. Παιδιά και μητέρες είναι ασφαλή κι έχουν μεταφερθεί στο γήπεδο της Βάρης όπου δεν υπάρχει κίνδυνος. Ωστόσο ο κ. Πρωτόππας εξέφρασε την ανησυχία του καθώς η περιοχή έχει καλυφθεί από καπνό και στάχτες. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση για το πού θα μεταφερθούν τα παιδιά.

Πηγή: madata.gr