Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Άγιο Όρος και Ασπρόπυργο

0
101

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που καίει, από την Παρασκευή, δασική έκταση και καλλιέργειες στο ακρωτήρι Αράπης του Αγίου Όρους. Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 23 οχήματα με 60 πυροσβέστες.

Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές της περιοχής και οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μπουλντόζες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε και η βοήθεια από αέρος με ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο δήμο Ασπροπύργου Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 #πυροσβέστες με 7 οχήματα, 10 #πυροσβέστες με 5 οχήματα από το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και 1 Ε/Π.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η @GSCP_GR για αύριο Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στη Μεσσηνία και τη Λακωνία pic.twitter.com/RwAeFBbpqt

Πηγή:ΕΡΤ

Πηγή: madata.gr