Σε εξέλιξη συνάντηση Δένδια – Κασουλίδη, ενόψει της τριμερούς ΥΠΕΞ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου

0
45

Στην Αθήνα βρίσκονται οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

Στις 10:40 ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης πέρασε το κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών, όπου υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Νίκου Δένδια, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. Μετά το πέρας της θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στο πλαίσιο του συντονισμού μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, οι συζητήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στο Κυπριακό, στην κατάσταση στην Ουκρανία και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί περί τις 12:55 στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Ισραηλινό ομόλογο του Γαΐρ Λαπίντ, με τον οποίο έχει επίσης κατ’ ιδίαν και διευρυμένες συνομιλίες. Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ισραήλ δεν πρέπει να καλύψουν την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και τη στενή ελληνοϊσραηλινή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Μετά το πέρας των κατ’ ιδιαίτερων συναντήσεων, για τις 15:10, θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών. Οι συζητήσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών πρέπει να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση της ειρήνης, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία. στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι τρεις υπουργοί επίσης δεν εξετάζουν τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί τις 16:15.

Σημειώνεται πως η Τριμερής Συνάντηση έπεται της αντίστοιχης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα στο Ιεροσόλυμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr