Σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα στην Αττική: Στους πρόποδες της Πάρνηθας, Ραφήνα, Νέο Βουτζά

0
58

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική, καθώς μετά από τις πυρκαγιές σε Νέο Βουτζά και Ραφήνα νέα εστία εκδηλώθηκε στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά στην Πάρνηθα εκδηλώθηκε στο τέλος της οικιστικής ζώνης κοντά στον ΟΤΕ.

Στο σημείο σπεύδουν πεσισσότερα από πέντε πυροσβεστικά οχήματα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 13:30, ανάμεσα σε Ραφήνα και Αρτέμιδα.

Η πυρκαγιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τη συμβολή της οδού Αρίωνος με την Αγίου Γεωργίου, κοντά στο σημείο όπου κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, έχει κλείσει η Αρίωνος.

Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους, ωστόσο, η εικόνα από τη φωτιά φαίνεται πως είναι καλύτερη.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 65 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και τρία ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, ο κίνδυνος Πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός και αύριο, Παρασκευή.

Τέλος, όσον αφορά στο «μέτωπο» του Νέου Βουτζά, καλύτερη είναι πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή του Νέου Βουτζά, κοντά στην Ιερά Μονή Παντοκράτορα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: madata.gr