Σε καταστήματα αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα επιτρέπεται και μη καθήμενοι και ο χορός

0
51

Το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά δεν είναι ένα μέτρο τιμωρίας. 

 Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας  στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News, έδωσε απαντήσεις σχετικά με τους περιορισμούς σε ανεμβολίαστους και τα προνόμια στους εμβολιασμένους

«Αυτό το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά δεν είναι ένα μέτρο τιμωρίας, είναι ένα μέτρο ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, σε αυτή τη δέσμη μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση και βοηθά τους πολίτες να μπορούν να ταξιδέψουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και για όσους είναι ανεμβολίαστοι –για λόγους υγειονομικούς- τηρείται ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει τη διενέργεια rapid test έως 48 ώρες πριν. Δεν θεωρώ ότι είναι ένα σκληρό μέτρο», δήλωσε η κα Πελώνη. 

 Η κα Πελώνη ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα που ισχύουν για τους Έλληνες πολίτες θα ισχύσουν αντίστοιχα και για τους τουρίστες.

«Οι τουρίστες έρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ και θα πρέπει να έχουν νέα τεστ για να μετακινηθούν στα νησιά ή για τους χώρους διασκέδασης ή ψυχαγωγίας», τόνισε.

Μιλώντας για το διαχωρισμό των καταστημάτων σε χώρους αποκλειστικά εμβολιασμένων πελατών ή μεικτούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα μπορεί να αλλάξει τον «χαρακτήρα χρήσης» μόνο για μία φορά, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός για τους υπαίθριους και τους κλειστούς χώρους στο ίδιο κατάστημα. «Στα καταστήματα που θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα επιτρέπεται και μη καθήμενοι και ο χορός, οπότε θα πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός», συμπλήρωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ληφθούν στο μέλλον ξανά οριζόντια μέτρα και πως τα περιοριστικά μέτρα και τα αυστηρά πρωτόκολλα θα αφορούν στους μη εμβολιασμένους πολίτες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα κατά της χαλάρωσης, τονίζοντας με έμφαση ότι η πανδημία είναι ακόμη εδώ και κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά.

«Υπάρχει αυτή η μετάλλαξη από την οποία πρέπει να προστατευθούμε και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε επειδή φτάσαμε σε ένα καλό σημείο ύφεσης της πανδημίας, γιατί αυτό μπορεί να ανατραπεί» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Παράλληλα, η κα Πελώνη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, υπό τον κίνδυνο και ενός νέου κύματος της πανδημίας εξαιτίας των μεταλλάξεων.

«Όσο περισσότερο ενισχύσουμε τον εμβολιασμό, τόσο πιο γρήγορα θα χτίσουμε το τείχος ανοσία που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Και δεν πρέπει να μένει πίσω η κοινωνία επειδή ένα κομμάτι αρνείται. Πρέπει να πειστούν οι πολίτες που είναι δύσπιστοι, είναι η μόνη ασπίδα που έχουμε απέναντι στον ιό και είναι το εισιτήριο για την επάνοδο στην κανονικότητα. Είναι προφανές και θα είναι πιο εύκολη η ζωή των πολιτών που θα είναι εμβολιασμένοι», κατέληξε.

Πηγή: madata.gr