Σε κόκκινο συναγερμό η Πάτρα: Με αστυνομική περιφρούρηση ο εορτασμός του Άγιου Ανδρέα

0
43

Άβατο ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Οι αρχές τοποθέτησαν κορδέλες πέριξ της εκκλησίας,  εν όψη του εορτασμού του για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός.  

Όπως μετέδωσε το Open TV, από το μεσημέρι και μετά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την πρόσβαση σε όποιον ήθελε να πλησιάσει στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέα. Το πρωί, ελάχιστοι πιστοί πήγαν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί.  

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στο Καραμανδάνειο καθώς 3 νοσηλεύτριες νοσούν από κορoνοιό. Όπως δήλωσε ο Παύλος Αθανασόπουλος, διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου «από τα εξωτερικά ιατρεία ήταν η πρώτη. Η δεύτερη πάλι από τα εξωτερικά ιατρεία. Στην ιχνηλάτηση μετά που κάναμε σε άλλα 25 περιστατικά, νοσηλεύτριες, που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της, βγήκε μία θετική».  

Διασπορά του ιού διαπιστώθηκε και στην παθολογική κλινική του Αγίου Ανδρέα με έναν ασθενή και έναν συνοδό θετικοί στον κορονοίο. «Έγινε ιχνηλάτηση, σήμερα βρέθηκε θετικός και ένας συνοδός άλλου ασθενούς από τον τετράκλινο θάλαμο από τον οποίο ζήτησαν άμεσα την απομάκρυνσή του, αλλά δεν έφυγε από τον χώρο του νοσοκομείου. Τριγυρνούσε στους χώρους», δήλωσε ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα.

Σημειώνεται ότι οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρα καθώς μόλις 4 κρεβάτια ΜΕΘ από τα 15 είναι κενά στο νοσοκομείο του Ρίου και 2 από τις 8 στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

ethnos.gr

Πηγή: madata.gr