«Σε μια εβδομάδα τσάκισα τα χέρια μου» περιγράφει νοσηλεύτρια στη Φλωρεντία

0
122

Γιατροί και νοσηλευτές στη γειτονική Ιταλία δίνουν καθημερινά τεράστιο αγώνα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρεται στην ανάρτηση νοσηλεύτριας από τη Φλωρεντία και δημοσιεύει τη φωτογραφία από το ταλαιπωρημένο χέρι της.

Ειδικότερα, στην ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου αναφέρεται:

Το κόκκινο χέρι, με τις μπλαβιασμένες αρθρώσεις σαν να έχεις βρεθεί σε καβγά και το δέρμα που «ανοίγει». Μετά από μια εβδομάδα που κάνει εξαντλητικές βάρδιες, πάντα με τα γάντια, μια νοσηλεύτρια δείχνει τα σημάδια στο δέρμα της:

«Δεν πλάκωσα κανέναν στις μπουνιές – γράφει στο Facebook η Silvia Cini, 29 χρονών, νοσηλεύτρια στα επείγοντα περιστατικά στο Careggi της Φλωρεντίας. «Στο νοσοκομείο πάντα φοράω εξεταστικά γάντια βινυλίου χωρίς πούδρα και δεν είχα ποτέ αλλεργική δερματίτιδα. Τον τελευταίο καιρό τυχαίνει συχνά να δουλεύω 13 ώρες σερί. Δεκατρείς ώρες με γάντια, σε κάθε αλλαγή γαντιών κι ένα πλύσιμο χεριών, μετά από κάθε πλύσιμο μια απολύμανση και πάλι ένα ζευγάρι καινούρια γάντια.

Σε μια εβδομάδα τα τσάκισα τα χέρια μου. Πλακωνόμαστε στις μπουνιές με τον κορωνοϊο, με την ελπίδα ότι δεν θα μας σπάσει στο ξύλο.

Αν μας αγαπάτε μείνετε σπίτι».

Πηγή: madata.gr